Anasayfa /  Ekonomi

Enflasyon oranı açıklandı mı? TÜİK Haziran 2023 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Memur ve emekli zam oranı için son veri olacak olan Haziran ayı enflasyonu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu açıklamasında. Peki, TÜİK Haziran 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 28 Haziran 2023 13:50

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanacağı tarih merak ediliyor. Kısa süre önce mayıs ayına ilişkin verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklinin enflasyon farkı için ilk oranlar ortaya çıkmıştı. Haziran ayına ilişkin açıklanacak olan yeni veriler ise temmuz ayında gerçekleşecek zam için son veri olacak.

Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Bu nedenle haziran ayı enflasyonunun  5 Temmuz tarihinde saat 10.00'da açıklanması bekleniyor. Kurban Bayramı'nın araya girmesi nedeniyle enflasyon oranı birkaç gün gecikmeli olarak açıklanacak.

Mayıs ayı enflasyon rakamları neler olmuştu?

TÜİK, Mayıs 2023 dönemine ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; tüketici enflasyonuna işaret eden tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 15,26, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,59 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 63,72 olarak gerçekleşti.

 

Yorumlar