Anasayfa /  Ekonomi

Emekliye yeni ek zam geliyor!

12.3 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisini yakından ilgilendiren ocak zammı ile ilgili ilk bilgiler gelmeye başlarken, vatandaşların da konuyla ilgili araştırmaları hız kazanıyor. Emekliye ocak zammının ardından maaşlarla beraber ek ödeme miktarı da yükselecek. Öte yandan, yüzde 4-5 arasında hesaplanan ek ödeme miktarının artması gündemde. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli ne kadar ek ödeme alacak? İşte tüm detaylar...

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2019 10:39

Emekli vatandaşların gözü kulağı ocak zammında. Emeklilere 6 aylık enflasyona göre şekillenecek oranda zam yapılacak. Memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve 2019'un ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 5'i aşarsa fark yansıtılacak

Merkez Bankası'nın tahminine göre SSK ve Bağ- Kur'luların zammı yüzde 8.46, memur emeklilerinin ise yüzde 3.46 enflasyon farkıyla yüzde 7.46 olacak.Beklenti anketinde ise artış SSK ve Bağ-Kur'lular için yüzde 8.52, memur emeklileri için yüzde 7.52 olarak tahmin ediliyor. Ocak'ta maaşlar artacağı için ek ödeme tutarları da yükselecek.

.Maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında olan ek ödeme, yeni aylıktan hesaplanacağı için artacak. Yüzde 5 ek ödemeden yararlanma sınırı da değişecek.Türkiye Emekliler Derneği, vergi iadesinin yerine gelen ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını belirterek, "Oran en az yüzde 8 olmalı" diyor.

Bu talep hayata geçerse emeklilere her ay maaşlarının yüzde 4-5'i yerine yüzde 8'i oranında ek ödeme verilecek. Emeklilerin büyük çoğunluğunun ek ödeme tutarı ikiye katlanacak.Halen maaşı 2 bin lira olan emeklinin 80 liralık ek ödemesi 160 liraya yükselebilecek..




Yorumlar