Anasayfa /  Foto Galeri

Emekliye yapılacak maaş zammı sızdı! En düşük emekli maaşı belli oldu

Asgari ücrete yapılan rekor zam sonrasında milyonlarca emeklinin gözü kulağı, 2022 yılında emekli maaşlarına yapılacak olan zamda. Kabineden bu konuda olumlu sinyaller gelirken, emekli vatandaşların beklentisi de yüksek. Maaşlarının en az asgari ücret kadar artırılmasını isteyen emekliler şimdi kabineden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek haberleri beklerken, kulislerden gelen bilgiler de sızdı. Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmada en düşük maaşının ne kadar olacağı da belli oldu.

Emekliye yapılacak maaş zammı sızdı! En düşük emekli maaşı belli oldu - Sayfa 1

Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam ve memurlara ek zam verilmesi için Erdoğan'ın Memur-Sen ve Kamu-Sen başkanlarıyla yaptığı görüşmeler emeklinin beklentisini artırdı. Milyonlarca emekli Ocak ayında maaşına ek zam gelip gelmeyeceğini merakla bekliyor.

Emekliye yapılacak maaş zammı sızdı! En düşük emekli maaşı belli oldu - Sayfa 2

Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zamla birlikte emeklilerin zam beklentisi de yükseldi. Memur ve memur emeklilerine ek zam için yapılan görüşmeler de Ocak 2022 emekli maaşlarına yüksek oranda zam yapılacağı beklentisini artırdı. Emekli maaşlarına, yüzde 50.51 artırılan asgari ücretle arasındaki farkın açılmaması için yapılacak olan zam oranı da kulislere sızdı.

Emekliye yapılacak maaş zammı sızdı! En düşük emekli maaşı belli oldu - Sayfa 3

EMEKLİLERE 6 AYDA BİR ZAM

Asgari ücretlilere tıpkı emekliler gibi her 6 ayda bir zam yapılıyordu. Ancak 2016 yılından itibaren asgari ücretlilerin zammı yıllık bazda ve yıl başından itibaren uygulanacak şekilde değiştirildi. Emeklilere ise her 6 ayda bir gerçekleşen tüketici enflasyonu kadar zam veriliyor. Emekli aylıklarına en son temmuz ayında yüzde 8.45 zam yapıldı. Asgari ücrete yıllık yüzde 50.51 zam yapılmıştı.

Emekliye yapılacak maaş zammı sızdı! En düşük emekli maaşı belli oldu - Sayfa 4

YÜZDE 42 ZAM KONUŞULUYOR

Emeklilerin mağdur olmaması için ocak ayından itibaren en az yüzde 42 civarında bir zammın yapılabileceği konuşuluyor.