Anasayfa /  Foto Galeri

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde! Primi dolana emeklilik yolda...

EYT'de son dakika gelişmeler ile ilgili yapılan açıklamalara gözler çevrildi. EYT olarak bilinen Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni formüller belirleniyor. Primi dolana kademeli emeklilik sistemi yolda! İşte EYT hakkındaki son dakika haberinin detayları...

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde! Primi dolana emeklilik yolda... - Sayfa 1

EYT çalışmaları devam ederken yeni detaylar da dikkat çekiyor. Erkekler için yirmi beş, kadınlar için ise yirmi yıl sigortalılık süresi aranacak. EYT için belirlenen formüllerden biri de primi dolana kademeli emeklilik sistemi seçeneği! EYT'de yaş sınırı konulur mu? Tüm alternatifler bir araya getirilerek karar verilecek. İşte EYT noktasında masadaki seçenekler...

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde! Primi dolana emeklilik yolda... - Sayfa 2

EYT BEKLEYENLER DİKKKAT! MASADAKİ SEÇENEKLER...
Son dönemde yeniden gündeme gelen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) meselesinin çözümü için hazırlıklar devam ediyor. Önceki gün açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “EYT’li kardeşlerimizin durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımız ile beraber paylaşacağız” demişti.

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde! Primi dolana emeklilik yolda... - Sayfa 3

Daha önce yapılan çalışmalarda gündeme gelen formüller ile birlikte sorunun çözümü için kapsamlı bir çalışma devam ettiriliyor. Bu noktada yapılacak yasal düzenlemenin çerçevesi de çizilmiş olacak. Böylece hak sahipleri tespit edilecek ve bunların hangi şartlarda emekli olabilecekleri ortaya konulacak.

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde! Primi dolana emeklilik yolda... - Sayfa 4

8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanların içinde bulunduğu EYT grubunda sadece SSK’lılar değil, diğer sigorta kurumlarından prim yatırmış olanlar da bulunuyor. Örneğin; daha önce SSK’lı olmuş, ardından memuriyete geçmiş olanlar bulunduğu gibi; önce Bağ-Kur’lu, sonra SSK’lı olarak çalışanlar da var.