Anasayfa /  Foto Galeri

Emekliler'e yapılacak olan zam belli oldu!

TÜİK, mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici enflasyonu aylık yüzde 5.46 oldu. TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte gözler yeniden temmuz ayında verilecek zamma çevrildi. Ocak, şubat, mart ayı enflasyonlunun açıklanmasıyla birlikte temmuz ayında emeklilerin alacağı zam oranı da ortaya çıkmaya başladı. İşte 3 aylık oran.

Emekliler'e yapılacak olan zam belli oldu! - Sayfa 1

Emeklilerin maaşlarına her yıl ocak ve temmuz aylarında zam yapılıyor. Emekliler son olarak 2022 Ocak ayında zam almıştı ve bu zam oranı da 25.47 olmuştu. 

Emekliler'e yapılacak olan zam belli oldu! - Sayfa 2

TÜİK mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve aylık enflasyon 5.46 oldu.  Emekliler 6 aylık enflasyon oranı toplamında maaş zammı alıyor. Şimdiye kadar 3 aylık enflasyon verileri açıklandı. 

Emekliler'e yapılacak olan zam belli oldu! - Sayfa 3

Ocak ayında yüzde 11,10, Şubat ayında 4.81, ve mart ayında yüzde 5.46 enflasyon oranı açıklandı. Bu rakamların toplamı ise 21,37. Emeklilerin zamlı maaşları için geriye nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyonu kaldı. Ancak açıklanan üç aylık verilere göre şu anda emekli vatandaşlar yüzde 21,37'lik bir zam oranını garantilemiş oldu.