Anasayfa /  Foto Galeri

Emekli ve memura ek zam için gözler heyecanla Meclis'te

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu emekli ve memur maaş zamlarının kanun teklifinin yasalaşması için gözler Meclis'te. Peki, memur ve emekliye ek zam ne kadar olacak, düzenleme ne zaman yasalaşacak? İşte detaylar...

Emekli ve memura ek zam için gözler heyecanla Meclis'te - Sayfa 1

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu emekli ve memur maaş zamlarının kanun teklifinin yasalaşması için gözler TBMM Genel Kurulu'na çevrildi.

Emekli ve memura ek zam için gözler heyecanla Meclis'te - Sayfa 2

Meclis gündemine gelmesi planlanan düzenlemeyle, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 25.47; memura yüzde 30,5 zam yapıldı. 

Emekli ve memura ek zam için gözler heyecanla Meclis'te - Sayfa 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük aylık asgari ödeme tutarının 2 bin 500 liraya çıkarılacağını da açıkladı.

Emekli ve memura ek zam için gözler heyecanla Meclis'te - Sayfa 4

Haftalık mesai 18 Ocak Salı günü başlayacak olan TBMM Genel Kurul'da Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.