Anasayfa /  Ekonomi

Emekli kurban bayram ikramiyesi ödeme tarihi ne zaman ?

Emeklilere ödenen Bin Tl bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara ödemeye başlanacak.? TBMM'de milletvekilleri bin tl ikramiyeye zam yapılmasını gündeme getirdi. Diğer yandan kurban bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Abone ol
Abone ol 07 Temmuz 2020 19:01

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesine artış olacak mı? Bin Tl bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emeklilere yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenen 1000 TL tutarındaki ikramiye ödemelerinin Ramazan Bayramından önceki tutarları biraz daha önce hesaplara yatırılmıştır. Kurban bayramına sayılı günler kala emekliler ikramiye ödemelerin ne zaman yatırılacağını merakla sormaktalar.

ENFASYON ARTIŞI YAPILSIN!

İkramiye ödemeleri TBMM'de de bazı milletvekilinin gündemine getirdi. İstanbul milletvekili Gürsel Tekin ikramiyelere zam yapması gerektiğini ifade etti. Diğer yandan 3 yıldır ödemesi yapılan bu ikramiyenin her yıl aynı tutarda yatırılması nedeniyle enflasyon karşısında eridi. 3 yıldır artış gerçekleşmemesi ile vatandaşlar kurbanlık alacak bir tutarın olmadığını ifade ederek. Artışın ne zaman gerçekleştirildiği merak etmeye başladı.

ÖDEME TARİHİ NEDİR?

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek tarihi belli oldu mu? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak ödeme planına göre hesaplara yatırılacak ve PTT aracılığıyla ödemede gerçekleştirilecek. 30 Temmuz'a kadar ödemelerin yapılması beklemekte bildiği gibi Ramazan ayında bir ay öncesinden ödemeler gerçekleştirilmişti. Kurban Bayramı 31 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

ÖDEME KİMLERE YAPILACAK?

Emekli sandığından Bağkur ve SSK’dan emekli olanlar, ölüm aylığı alanlar, şehit yakınları ve gaziler, vazife ve harp malileri er, erbaşlar, şampiyon sporcular, istiklal savaşı, Kıbrıs ve Kore gazileri, geçici köy korucuları Bin Tl ikramiye ödemesi alacaklar . Tüm bu vatandaşlar 3 yıldır artış gösterilmeyen ikramiyenin enflasyon oranında artış olmasını istemekteler.

Etiketler bayram ikramiyesi
Yorumlar