Anasayfa /  Foto Galeri

Elmalı davasında ikinci şok! Olmayan ses kaydı ve mektup

Antalya'nın Elmalı ilçesinde 2019'da iki çocuğun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin davanın yankıları sürüyor. Görülen davada sanıkların tutuksuz yargılanıyor olmaları sosyal medyada tepki çekti. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya'nın Elmalı ilçesinde iki kardeşin istismarına ilişkin davada iki çocuğun devlet korumasına alınması talebinin mahkemece kabul edildiğini, çocuklara bakanlığa bağlı bir kuruluşta sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sağlanacağını bildirdi.

Elmalı davasında ikinci şok! Olmayan ses kaydı ve mektup - Sayfa 1

 Antalya'nın Elmalı ilçesinde 2019'da iki çocuğun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin görülen dava Türkiye'de infial yarattı. Geçen yıl Balıkesir'de yaşayan babaanne G.S'nin savcılığa başvurusuyla ortaya çıkan korkunç olay iddiaya göre şöyle gelişti. G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu.

Elmalı davasında ikinci şok! Olmayan ses kaydı ve mektup - Sayfa 2

Sosyal medyada çocukların istismarı çizdiği resimler ve kimlik bilgilerinin paylaşılması ile ilgili hukukçular, “Dosyada olmayan ses kayıtları ve olmayan mektup çocukları ikinci kez mağdur etti” dedi. 6 ayın ardından Türkiye’nin gündemine oturan tahliyeleri Milliyet’e değerlendiren hukukçular şu değerlendirmelerde bulundu.

Elmalı davasında ikinci şok! Olmayan ses kaydı ve mektup - Sayfa 3

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Serap Ertuğrul: “Olayı duyduğumuz ilk andan itibaren savcılık aşamasında dosyayı takip etmeye başladık. Dava açıldıktan sonra da Antalya Barosu olarak dosyaya müdahil olduk. Dosyada çocuklara ait olmayan mektup ve ses kayıtları ortaya çıktı. Görüntülerin yayınlanması çocukların ikinci bir mağduriyet yaşamalarına da sebep oldu.”

Elmalı davasında ikinci şok! Olmayan ses kaydı ve mektup - Sayfa 4

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan: “Bu dosyayla 2 yıldır uğraşıyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkması için ilmek ilmek ördük. Kimse zarar görmesin diye 2 yıldır basın ve kamuoyundan özenle kaçırdığımız dosyalardan biriydi.