Anasayfa /  Güncel

Ekrem İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “ücretsiz süt” yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Ücretsiz süt nerede?" sözlerine, “Süt dağıtımı 100 bine yakın çocuğumuza yapılıyor. İsterse tek tek gider, aileleri görürüz" yanıtını verdi.

Abone ol
Abone ol 19 Ocak 2020 21:20

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ücretsiz süt vereceklerdi hâlâ süt gelecek. Nerede kaldı bu süt?” sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanının bahsettiği süt dağıtımı 100 bine yakın çocuğumuza yapılıyor. İsterse tek tek gider, aileleri görürüz. Bizim dönemimizde veren el, alan eli görmeyecek. Yoksulluğu asla afişe etmeyeceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in Kocatepe Camiinde kılınan cenaze namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: “İsterse gider, aileleri tek tek gezeriz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İstanbul’da katıldığı programda, ‘Ücretsiz süt vereceklerdi hala süt gelecek. Nerede kaldı bu süt? Suyu ucuzlatacağını söylüyordu, ucuzlattı mı? Neyse Allah’a dua edelim de sularımız, yağmurlarımız kesilmesin. İnşallah sular devam etsin’ sözlerinin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, “Böyle bir günde, böyle bir söze cevap vermek istemezdim ama üzülüyorum. Üzüntümü dile getirmek maksadıyla cevap vermek isterim” dedi. Yardım elinin uzandığı hiçbir insanın reklam edilmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanının bahsettiği süt dağıtımı 100 bine yakın çocuğumuza yapılıyor. Belki alışkın oldukları yardım yapılan insanların deşifre edildiği ortamları göremedikleri için zannediyorlar ki, yapılmıyor. Ama biz veren elin alan eli görmediği bir yardımlaşma kültürünü yaymak istiyoruz. Kamunun yardım elinin uzatıldığı hiçbir insanın reklam edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Yani bir şehirde insanlar eğer yoksulsa ve onlara yardım ediliyorsa bu sadece kamu ile o vatandaş arasında kalmalıdır. Bu bizim hassasiyetimiz. Görmek isterlerse Sayın Cumhurbaşkanı, benimle beraber İstanbul’da gideriz, aileleri tek tek gezeriz. Mutlu da olurum kendisini misafir etmekten. O seçim döneminde kurulan çadırlarda kuyruklarda olan insanların gösterilmesini onun için ayıplamıştım. Bugün de biz tam tersini hassas bir şekilde yapıyoruz.

“Cumhurbaşkanı yanlış bilgilerle donatılıyor”

‘Ulaşımda indirim yaptı mı, söz verdi. Suya indirim yapacaktı, yaptı mı?’ dedi. Biz onların hepsini yaptık. ‘Yanlış bilgi veriliyor’ diyorum, inandıramıyorum. Biz onların hesabını veririz kolay, listesi de var. Biz bunlara girmiyoruz, işimizi yapıyoruz. Umuyorum mektubuma cevap verir. Biz İstanbul ile ilgili bilgileri kendilerine aktarırız. Bizim dönemimizde veren el, alan eli görmeyecek. Yoksulluğu asla afişe etmeyeceğiz.”

“İstanbul’a yanlış yaptırmayız”

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘İstanbul’daki projeler yerel yönetimlere bırakılamayacak kadar önemli’ açıklaması ile ilgili olarak da, şunları söyledi:

“Tarih tekerrürden ibaret. Umarım bir daha bu yanlış cümleleri kurmazlar. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanının yıllar önce İstanbul’a onun bilgisi olmadan müdahale eden Sayın Bakana verdiği cevap, dünden beri televizyonlarda, sosyal medyada geziyor. Bu duyguyu kaybetmemesini dilerim. İstanbul’da 16 milyon insanın seçtiği bir belediye başkanı var. Lütfen bizi dinlesin. Biz ona yanlış yaptırmayız. En başta İstanbul’a yanlış yaptırmayız. Onun için yerelin güçlenmesini dün isteyen Sayın Cumhurbaşkanının bugün kanaatinin değişmesini açıkçası halkımız yorumluyordur’ diye düşünüyorum.”

Yorumlar