Anasayfa /  Foto Galeri

Ekrem İmamoğlu: Türkiye'ye hizmette rekabet olur, ama ayrı-gayrı olmaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “100. Yılda Olimpiyat Hedefine Doğru” başlıklı buluşmada konuştu. İmamoğlu, “Bu iş-hedef birliği, bu yolculukta ayrışmadan, birlikte koşuyu gerektiriyor. Sporumuza, gençlerimize, halkımıza, Türkiye'ye hizmette rekabet olur; ama çok net söylüyorum, ayrı-gayrı olmaz. ” ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu: Türkiye'ye hizmette rekabet olur, ama ayrı-gayrı olmaz - Sayfa 1

TÜRKİYE'YE HİZMETTE REKABET OLUR; AMA AYRI-GAYRI OLMAZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “100. Yılda Olimpiyat Hedefine Doğru” başlıklı buluşmada konuştu. İmamoğlu, aralarında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in de bulunduğu, spor dünyasının birçok ünlü isminin bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, “Ben, olimpiyat mücadelesini, olimpiyatları İstanbul'a getirmeyi ve burada ev sahipliği yapmanın, Atatürk'ün bize bir mirası gibi görüyorum. Ve sanki onun bize emanet ettiği değerli bir hedef ve onu başarmanın Atatürk'e olan bir borcu ödemek olduğunu düşünüyorum” dedi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerindeki rakibi Murat Kurum’un da spor kulüplerine yaptığı ziyaretlerde İstanbul’un olimpiyat yolculuğuna devam edeceği yönündeki sözlerinin kendisini sevindirdiğini belirten İmamoğlu, “Çünkü bu iş-hedef birliği, bu yolculukta ayrışmadan, birlikte koşuyu gerektiriyor. Sporumuza, gençlerimize, halkımıza, Türkiye'ye hizmette rekabet olur; ama çok net söylüyorum, ayrı-gayrı olmaz. Bu yolculuğu da ortaya koyduğumuz her projeyi de sahiplenebilirler; hiç sorun yok. Çünkü ortaya koyduğumuz her projemizi, diğer siyasilerin ve devletimizin benimsemesi ve destek olması, inanın bizi sadece mutlu eder ve sevindirir” diye konuştu. İstanbul’un, bulunduğu coğrafya, kültürü ve stratejik konumuyla olimpiyatları en çok hak eden şehir olduğunun altını çizen İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak; herkesi, tüm kurumlarımızı, sporcularımızı, federasyonlarımızı, olimpiyat komitemizi, kulüplerimizi, tüm İstanbul ve Türkiye halkını bir kez daha olimpiyat hedefi etrafında, o meşalenin çevresinde kenetlenmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu: Türkiye'ye hizmette rekabet olur, ama ayrı-gayrı olmaz - Sayfa 2

İstanbul’un önde gelen kulüplerinin sporcuları ve yöneticilerini, kentin 2036 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları yolculuğunda bir araya getiren “100. Yılda Olimpiyat Hedefine Doğru” başlıklı buluşma, Şişli’deki Hilton İstanbul Bosphorus’da gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul organizasyonuyla düzenlenen buluşma, aralarında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in de bulunduğu, spor dünyasının birçok ünlü ismini bir araya getirdi. Buluşmada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu ve Dünya Olimpianlar Derneği CEO’su Mike Miller birer konuşma yaptı. 

Ekrem İmamoğlu: Türkiye'ye hizmette rekabet olur, ama ayrı-gayrı olmaz - Sayfa 3

“SPORU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDE AKLIMIZA BİRLEŞTİRİCİLİK GELİYOR”

Sporun, dünyanın en sosyal olgularının başında geldiğine vurgu yapan İmamoğlu, “Mücadeleye ve sonunda yaşanan gurura, herkesi dahil ediyor. Sizlerin sahada hissettiği gururun belki de daha fazlasını, bizler saha kenarında yaşıyoruz. Sizlerle aynı bayrağın altında yer almanın, aynı hedeflere odaklanmanın mutluluğunu son derece yüksek seviyede hissediyoruz. Hele hele kutuplaşmış bir dünyada yaşadığımızın bir gerçek olduğunu bildiğimiz ortamda, insanların kendi yaşamları ve toplumsal konularda çok farklı görüşlerde ve duygulara sahip olduğunun, herkesin başkalarından farklı davranabildiğinin de bilincindeyiz. Ama sporu düşündüğümüzde, aklımıza tam tersine birleştiricilik geliyor. Spor sahalarında yaş, cinsiyet, toplumsal bakış açıları hiç ama hiç fark etmiyor” dedi. 

Ekrem İmamoğlu: Türkiye'ye hizmette rekabet olur, ama ayrı-gayrı olmaz - Sayfa 4

 “SİYASETÇİLERİN HİÇ BAŞARAMADIĞINI, PIRLANTA GİBİ GENÇ HANIMEFENDİLER BAŞARDI”

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek, Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı örnek olarak gösteren İmamoğlu, “Filenin Sultanları’na baktığımızda, durumu daha iyi anlayabiliyoruz. Sanırım İlkin (İlkin Aydın) üzerinden bütün sporcularımıza bu mesajı iletmiş oluyoruz. Gururla alkışlıyoruz onları. Özellikle bu yaz hissettiklerimizi anlatabilecek kelimeler, gerçekten zor bulunur. Sadece spor alanında değil, saha dışında da toplumsal birliği ve dayanışmayı güçlendiren bir simge haline geldiler. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen sporcularımızın oluşturduğu takımımız, hepimizi sahada, mücadelede, sevinçte, gururda birleştirdi. Hem de öyle bir birleştirdi ki, son yıllarda görülmemiş ölçüde büyük bir birleştirici gücü hepimize hissettirdi. Ülkemizin zengin kültürünü, özellikle kadının gücünü herkese gösterdi. On yıllardır belki yapılamayan, yapamadığımız, siyasetçilerin hiç başaramadığını, pırlanta gibi genç hanımefendiler başardı. Onun için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.