Anasayfa /  Foto Galeri

Ekrem İmamoğlu resti çekti: Siyaseti kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Benim ailem kutsalım!

6.8 büyüklüğünde depremi yaşayan Elazığ'a yaptığı ziyaretin ardından kar tatili yaptığı için eleştirilen İmamoğlu, eleştirilere cevap vererek "Siyaseti kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Benim ailem kutsalım!" dedi. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu'nu Cevap hakkını kullanması için aradığında "Bir hata yok" cevabını aldı. İşte Abdülkadir Selvi'nin köşesinde aktardıkları.

Ekrem İmamoğlu resti çekti: Siyaseti kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Benim ailem kutsalım! - Sayfa 1

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun deprem bölgesini ziyaretinin ardından Palandöken’de kayak yapmasını eleştirmişti. Cevap hakkını kullanması için Ekrem İmamoğlu'nu aradığında "Bir hata yok" cevabını aldı. İşte Abdülkadir Selvi'nin köşesinde aktardıkları...

Ekrem İmamoğlu resti çekti: Siyaseti kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Benim ailem kutsalım! - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun deprem bölgesini ziyaretinin ardından Palandöken’de kayak yapmasını eleştirmiştim.

Ekrem İmamoğlu resti çekti: Siyaseti kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Benim ailem kutsalım! - Sayfa 3

Eleştirilerim hem zamanlamaya yönelikti, hem de deprem acısının devam ettiği bir sırada kayak keyfi yapılmasını siyaseten doğru bulmamıştım. Ekrem İmamoğlu sıradan bir belediye başkanı olsa bunu yapmazdım. İmamoğlu, 25 yıl sonra İstanbul Belediye Başkanlığı’nı kazanarak önemli bir başarıya imza attı. İsmi Cumhurbaşkanlığı ve CHP Genel Başkanlığı gibi çok önemli görevler için geçiyor. O nedenle kendisinden beklenti yüksek. Ancak şu mesleki ilkeyi de göz ardı etmemeye çalışıyorum: Eleştirmek ne kadar haksa, cevap hakkı da o kadar kutsal. O nedenle Ekrem İmamoğlu’na ulaştım. Kıyasıya eleştirdikten sonra nasıl bir tepki vereceğini de bilmiyordum. Söze cevap hakkını kullandırmak için aramamdan dolayı memnun olduğunu söyleyerek başladı. Ben ne sorduysam cevap verdi.

Ekrem İmamoğlu resti çekti: Siyaseti kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Benim ailem kutsalım! - Sayfa 4

'Ailem benim kutsalım'

“Ekrem İmamoğlu kayak yapmaya geçmek için deprem bölgesine uğradı” şeklinde eleştiriler var. Ne diyeceksiniz?

Yani tabii iftira atmanın veya bir komplo teorisi üretmenin ya da polemik üretmenin sonu yok. Öncelikle çocukların tatili daha önce belirlenmişti. Benim onlara eşlik etmem de önceden belirlenmiş bir programdı.

Ne zaman belirlemiştiniz?

15-20 gün öncesinden ara tatile denk getirip ailece tatil yapmak istedik. 400 günde çocuklarıma 8 gün ayırdım, birincisi bu. İkincisi, ailemin bütünüyle ilk defa bir 3 gün geçirdim. Dolayısıyla biz siyasetin elbette bedelini biliyoruz. Ama ben her yerde şunu söylerim: Siyaseti kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Milyonlarca babanın olduğu gibi benim de ailem kutsalım. Yani ben kızıma, ergenlik çağı gelmiş oğluma, üniversite talebesi oğluma, hatta çok sevdiğim eşime zaman ayırmak zorundayım. Benim kutsalım bu. Siyaset benim için zaten meslek değil. Ben siyasete girdiğim günden beri, siyaseti bir günde bırakabilecekmiş gibi yapmanın ruhunu yaşıyorum. Herkese de tavsiye ediyorum. Onun için siyaseti meslek edinmiş insanların yaptığı tanımlar beni ilgilendirmiyor. Şimdi Elazığ’da üzüntü verici bir deprem yaşadık.