Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener ile ilgili soruları cevap verdi!

Elektrikli otobüsün tanıtım toplantısından sonra İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını İETT Edirnekapı Garajı’nda yanıtladı.

Abone ol
Abone ol 14 Eylül 2023 13:25

Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener ile ilgili soruları cevap verdi!

Gazetecilerin soruları ve İmamoğlu’nun basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtları şöyle oldu:

“YEREL SEÇİM ÇALIŞMAMIZ HİÇ BİTMEDİ”

Günün sonunda bir adaylık tartışması var malum. Hala gündemde. Siz, ‘Yoldayım’ demiştiniz yaklaşık üç hafta önce. Genel Merkez’den de bir yanıt, bir tepki bekleniyordu. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu, sizin için, ‘Elbette adayımız’ dedi. Üzerine neler ekleyeceksiniz? Bu açıklamayla birlikte artık yerel seçim startı resmen başlamış olur mu İstanbul'da?

“Tersten başlayayım. Bizim yerel seçim çalışmamız, hiç bitmedi. Bugün de aslında seçim çalışmasının içerisindeyiz. Her açılışımız, her hizmetimiz bir seçim bittiği an itibariyle başlar. Bir sonraki seçime kadar, o yerel seçim çalışması devam ediyor. Hiç hız kesmedik seçim gününe kadar da hız kesmeyeceğiz. Elbette ben, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir evladı olarak, ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğunda yola çıkıyorum, bu yolculukta varım’ demekle fikrimi, niyetimi açıklamıştım. Ben tabii bu söylediğim kelimeden daha fazlasını kuramam. Partimizin, tüzüğümüzün gerekleri var. Bu yolculuğuma, tabii ki Sayın Genel Başkanımızın destek vermesi ve ‘Adayımızdır’ demesi sevindiricidir. Benim için değerli bir kanaattir, değerli bir tariftir. Bundan sonrası, tabii ki partimizin kurullarının alacağı, netleşecek kararların verileceği makamlardır. Bunların başında, Genel Başkanımızın bu kanaatinden sonra, Parti Meclisi gelir. O kararlar da alındıktan sonra, tamamen resmiyete kavuşur ve var olan yolculuğumuz, resmiyetiyle, emin adımlarla bir yolculuğa dönüşür. Hayırlısı olsun. Zaten dediğim gibi, ilk seçimden itibaren hiç gaz kesmeden, bu yerel mücadeleyi sürdürüyoruz.”

“SAYIN GENEL BAŞKANLA DİYALOGU HİÇ KESMEDİM”

 Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul programlarından haberdar edilmediğiniz, davet edilmediğiniz söylenmişti. Hatta sizin bu konuyla ilgili Kılıçdaroğlu'nu aradığınız ve nedenini sorduğunuz söyleniyor. Böyle bir telefon görüşmesi gerçekleşti mi ve İstanbul programlarına davet edilmediniz mi? 

 “Yani bu sorunun muhatabı değilim. Bu konuşmaların, daha önce bir gazeteye vermiş olduğum beyanın dışında, ilave bir beyanım bugün olmayacak.”

Genel Başkan’la görüştünüz mü telefonda bu konuya ilişkin? 

“Tabii görüşüyorum. Her zaman görüşüyorum. Hangi konuda kafamda bir soru işareti var ise ya da öğrenmesini istediğim bir husus var ise, Sayın Genel Başkanımızla, 28 Mayıs itibariyle, 29 Mayıs'tan beri bugüne kadar, her konuda ama yüz yüze ama telefonla bazen yazışarak diyaloğumu hiç kesmedim.”

AKŞENER SORUSUNU YANITLADI

Sayın Başkan, ‘Yola çıkıyorum’ açıklamanızın öncesinde veya sonrasında İYİ Parti lideri Sayın Akşener ile bir görüşmeniz oldu mu? 

“Sayın Akşener'le biz, seçimden sonra, farklı konularda birkaç kez görüştük. Telefonla görüştük. Ama bu süreçlerle ilgili bir istişaremiz ya da bir diyaloğumuz başlamadı. Bunun olması için, önce bizim siyasi olarak kendi içimizdeki süreçlerin olgunlaşması değerlidir. Tabii ki kendileriyle de sohbet etmek, diyalog kurmak, daha önce olduğu gibi isterim.”

İttifaka dair kapıyı kapatmış gibi görünüyor Sayın Akşener ama. Bunun üzerine bir görüşme mümkün müdür önümüzdeki süreçte ve ittifaka dair fikirlerinizde herhangi bir değişim var mı Akşener'in açıklamaları sonrası? 

“Sayın Akşener'in açıklamalarını ilgiyle takip ediyorum. Özenle izliyorum ve dinliyorum. Ben, Türkiye'nin, ülkemizin geleceğine dair, hele hele İstanbul'un geleceğine dair… Ki İstanbul, sadece bir yerel seçim değildir. Bunu herkes biliyor. Bu manada diyalogların kapalı olmayacağını düşünüyorum. Ben, az önce sizin ifade ettiğiniz gibi, kapıları kapattığı düşüncenize de katılmıyorum.”

Yorumlar