Anasayfa /  Foto Galeri

Ekrem İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu ve 86 milyon Türkiye bizi izliyor. Bizi izlemeye devam edin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’a 475 araç kapasiteli otopark ve 7 bin metrekarelik meydan kazandıracak projenin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan İmamoğlu, Yola, “ Evet, en başaralı belediye başkanı olacağım, en demokrat belediye başkanı olacağım.’ Bunu kiminle yapacağım? Bu şehrin 16 milyon insanıyla yapacağız. Allah'ın izniyle başaracağız. Biz bizeyiz. Siz, ben, 16 milyon İstanbullu ve 86 milyon Türkiye bizi izliyor. Bizi izlemeye devam edin” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu ve 86 milyon Türkiye bizi izliyor. Bizi izlemeye devam edin - Sayfa 1

İMAMOĞLU: KOŞAN ADAMIN ÖNÜNDEKİ TAŞLARI TEMİZLEMEK LAZIM. 16 MİLYON İSTANBULLU VE 86 MİLYON TÜRKİYE BİZİ İZLİYOR; BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’a 475 araç kapasiteli otopark ve 7 bin metrekarelik meydan kazandıracak projenin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan İmamoğlu, Yola, “Gelmiş geçmiş en çalışkan belediye başkanı olmak” iddiasıyla çıktığını hatırlattı. “İddialı insan iyidir” diyen İmamoğlu, “Şimdi burada üç belediye başkanımız var. Her birisi de gayet çalışkan. ‘En çalışkan ben olacağım’ diye kendi aralarında yarışsa, gurur duyarız değil mi? Ne güzel bir yarış. Gidip de ‘Senin ayağına çelme takacağım ya da seni geri çekeceğim’ demiyor. Siyasette bu yapılır mı? Yapılmaz. Yapılmaması lazım. Geri çekeceğim… Kötü söz kullanacağım… Yapılmaması lazım. Koşan adamın önündeki taşları temizlemek lazım, öyle değil mi? O bakımdan, ‘En başarılı olacağım’ demek bir iddiadır. Evet, en başaralı belediye başkanı olacağım, en demokrat belediye başkanı olacağım.’ Bunu kiminle yapacağım? Bu şehrin 16 milyon insanıyla yapacağız. Allah'ın izniyle başaracağız. Biz bizeyiz. Siz, ben, 16 milyon İstanbullu ve 86 milyon Türkiye bizi izliyor. Bizi izlemeye devam edin” ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu ve 86 milyon Türkiye bizi izliyor. Bizi izlemeye devam edin - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avcılar’a 475 araç kapasiteli otopark ile sosyal ve kültürel ekinliklerin de gerçekleşebileceği 7 bin metrekarelik meydan kazandıracak projenin temelini attı. Namık Kemal Caddesi üzerinde düzenlenen temel atma töreni; CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve eski Avcılar Belediye Başkanı Yüksel Çengel’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende, sırasıyla; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay, Hançerli ve İmamoğlu birer konuşma yaptı. 

Ekrem İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu ve 86 milyon Türkiye bizi izliyor. Bizi izlemeye devam edin - Sayfa 3

“BİR CAMİNİN YAPILMASI ENGELLENİYOR”

Avcılar’da, İstanbul Üniversitesi’ndeki eğitim ve spor hayatının bir bölümünün geçtiğini aktaran İmamoğlu, “Burada okurken, ister istemez burasıyla, Avcılar'la bağlarımız oluyor. Örneğin; buradaki henüz stat olmadan (eski Turgut Özal Stadyumu), toprak haliyle, o toprak sahada, öylesine gelip top peşinde koşmak değil, resmi maçlar oynamış bir kardeşiniz, hemşehrinizim. Az önce Belediye Başkanımızın (Turan Hançerli) üzerine basa basa anlattığı buradaki caminin (Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören ve yıkılan 40 yıllık Hacı Ahmet Tükenmez Camii) de cemaatiyim. Dolayısıyla süreci iyi anlamak lazım. Bir caminin yapılması engelleniyor. Yazıklar olsun. Defalarca içinde bulunduğum bu cami, yıllar önce yapılmış ama ne yazık ki depreme dayanıksız olduğu için Silivri'deki sallantıdan sonra yıkılması öngörülmüş. O günden itibaren süreci devam ettiriyoruz” dedi. 

Ekrem İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu ve 86 milyon Türkiye bizi izliyor. Bizi izlemeye devam edin - Sayfa 4

“BİR MÜFTÜ, ‘CAMİ KÜÇÜKMÜŞ’ DİYE BİZİ DAVA ETTİ”

Bugün temelini atacakları zemin altı otopark ve meydan projesi şekillendiğinde, Avcılar’ın en kalabalık noktasında bulunan Hacı Ahmet Tükenmez Camii’ni de yeniden yapmayı tasarladıklarını ve inşaat başladıkları bilgisini paylaşan İmamoğlu, şunları söyledi: