Anasayfa /  Ekonomi

Hayvan nakillerinde 5 yıldızlı konfora ulaşıldı

Aydın’da özel bir firmada, Türk mühendisler tarafından üretilen 5 yıldızlı hayan nakil araçları yetiştiricileri sevindirdi. Oldukça konforlu bir yolculuk yapan hayvanların yeni nesil hayvan taşıma araçları ile stresten uzak bir yolculuk...

Abone ol
Abone ol 25 Ağustos 2017 10:25

Aydın’da özel bir firmada, Türk mühendisler tarafından üretilen 5 yıldızlı hayan nakil araçları yetiştiricileri sevindirdi. Oldukça konforlu bir yolculuk yapan hayvanların yeni nesil hayvan taşıma araçları ile stresten uzak bir yolculuk yaptığı belirtildi.

Türkiye’de hayvan nakillerinde ve özellikle Kurban Bayramı öncesi gerçekleşen transferlerde yaşanan sıkıntı ve kötü görüntülerin geride kalması için Aydın’da bulunan OKT Trailer firması tarafından özel araçlar imal edildi. Sadece canlı hayvan taşıma amacı ile üretilen havalandırma ve güvenlik sistemli özel araçlarda nakliye sırasında hayvanların yem ve su ihtiyacı da karşılanıyor. Bir seferde 100 adet büyükbaş veya 300 adet küçükbaş hayvanı rahatlıkla taşıyan bu yeni sistem araçlarda bulunan asansör sistemi ile hayvanların indirme ve bindirme işlemi de sorun olmaktan çıkıyor.

Özellikle Kurban Bayramı’nın yaz dönemine rastladığı yıllarda yaşanan sıkıntıların çözülmesi ve Türkiye’nin hayvan naklinde AB standartlarını yakalaması için Aydın’daki firmada görev yapan Türk mühendisler tarafından üretilen hayvan taşıma tırları Kurban Bayramı öncesi yoğun mesaisine başladı.

Geçtiğimiz yıllarda Kurban Bayramı öncesi hayvan nakilleri sırasında pek çok hayvanın eziyet görmesi ve telef olması üzerine başlattıkları projeyi başarı ile tamamladıklarını belirten OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, araçların AB standartlarına da uygun olduğunu kaydetti. Maraş, “Yüzde 100 Türk yapımı asansörlü, havalandırma ve suluk sistemi bulunan canlı hayvan nakil aracı sayesinde hayvanların hiç mola vermeden yüzlerce kilometrelik mesafede bile çok rahat taşınabildiğini ifade ederek “Yeni nesil hayvan nakil araçlarımızda yolculuk yapan hayvanlarımız yolculuğu kendi ahırındaymış gibi bir konforla sürdürüyor. Nakliye sırasında hayvanların en büyük sıkıntısı havasızlık ve susuzluk. Bu sıkıntının çözümü için de her hayvan için ayrı ayrı havalandırma ve su sistemi mevcut. Virajlarda ya da tır fren yaptığında hayvanların denge problemi yaşamaması için ayrı bir güvenlik tertibatı var. Ülkenin bir ucundan diğer ucuna artık hayvanlar güvenli bir şekilde nakledilebiliyor” dedi.

İhtiyaca göre iki veya 3 katlı olarak hizmet verebilen hayvan nakil aracı adeta bir mühendislik harikası. İsteğe göre büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ayrı ve özel katlar oluşturulabilen nakil aracında havalandırmadan dışkı ve idrar sızdırmazlık özelliğine kadar hayvanların rahatı için her şey düşünülmüş. Emniyet kemeri özelliği sağlayan demir aksamlardan kaydırmazlık özelliğine sahip malzeme ile donatılmış zemine sahip araçlar güvenli olmasının yanında çok tasarruflu bulunuyor.

Yorumlar