Anasayfa /  Ekonomi

Genç çiftçi hibe desteği başvurularında son gün!

2017 yılı kapsamında başvuruları başlayan 30 bin TL'lik genç çiftçi hibe desteği 5 Mayıs Cuma günü sona eriyor.

Abone ol
Abone ol 05 Mayıs 2017 14:14

31 Mart 2017 itibarıyla Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğin resmi gazetede yayımlanmasında 5 gün sonra başlayan başvurular 5 Mayıs 2017 itibarıyla sona eriyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) tarafından yayımlanan tebliğde başvurularla ilgili tüm detaylar belli olmuş. Kimlerin destek alacağı ve hangi projeler için destek verileceği belirtilmişti.

Bu kapsamda başvuru şartları ile ilgili detaylar şu şekildedir:Başvuru şartları nelerdir?Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olmak, okur-yazar olmak, başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışan olmamak, başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak, başvuru tarihi itibarıyla Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak gerekiyor.

Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesisi yapımı ve hayvan alımı konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmamak,Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak,5 Nisan 2016 tarihli ve 29675 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında; hibeden faydalanmış, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığı halde sözleşmeyi imzalamamış, hibe sözleşmesi iptal edilmiş veya genç çiftçi proje değerlendirme komisyonunca başvurusu reddedilmiş olmamak,Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak gerekiyor. Başvuru şartları ile ilgili olarak aşağıdaki tebliği, başvuru rehberini ve tüm dokümanları indirerek bilgi alabilirsiniz.

30 bin TL hibe hangi projelere verilecek? Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında; büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı yetiştiriciliği ve tesis yapımı, ipekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı ile ilgili projelere 30 bin TL hibe verilecek. Kaynak: Genç Çiftçi 30 Bin TL Hibe Desteği Başvuruları Bu Hafta Son 


Yorumlar