Anasayfa /  Ekonomi

Fitch'ten petrol daha da düşecek uyarısı

Fitch Ratings, uzun süredir düşüş eğiliminde olan ham petrolün varil satış fiyatının 60 doların altına düşeceğini açıkladı. Fitch'e göre düşüş devam edecek ve uzun süre bu rakamın altında seyredecek.

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2018 20:48

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ham petrol fiyatlarının varil başına 60 doların altına düşeceğini ve uzun dönem bu seviyenin altında kalacağını duyurdu.

Fitch Ratings'in raporunda ABD'nin hızla artan kaya petrolü üretimine işaret edildi ve küresel petrol üretiminin bu sene talebin üstüne çıkarak, fiyatların 60 doların altına düşmesine neden olacağı belirtildi.

Raporda, ABD kaya petrolünün küresel talepteki artışın önemli bölümünü gelecek yıllarda karşılayacak olmasından dolayı uzun dönemde fiyatları 50-60 dolar arasında tutacağı vurgulandı.

ABD'nin petrol endüstrisinde artan sondaj kulesi sayısı ve sektörde devam eden verimliliğe dikkatin çekildiği raporda, ABD'nin ham petrol üretiminin bu yıl günlük ortalama 1,5 ila 1,7 milyon varil arasında artmasının tahmin edildiğine yer verildi.


Yorumlar