Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tahliye edildi

Canlı yayındaki sözlerinden sonra 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, avukatının itiraz başvurusu üzerine tahliye oldu.

Abone ol
Abone ol 18 Kasım 2022 00:00

Bir TV programında "Ekmek aptal toplumların temel besin maddesidir' dediği için hedef gösterilen ve gözaltına alındıktan sonra sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tahliye edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 9 Kasım'da tutuklanan Kolivar'ın avukatı Bilge Çiftçi, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti.

Hakimliğin itirazı reddetmesinin ardından dosyanın gönderildiği İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi, Cihan Kolivar'ın tahliyesine hükmetti.

Kolivar'ın avukatı Çiftçi, müvekkilinin evrak işlemlerinin tamamlanmasının ardından Marmara Ceza İnfaz Kurumu'ndan salıverileceğini açıkladığı bildirildi.

Kolivar katıldığı televizyon programında, "Siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" demişti.

Bu sözleri nedeniyle hedef gösterilen, ardından "Türk milletini alenen aşağılamak" suçlamasıyla gözaltına alınan Cihan Kolivar 9 Kasım 2022'de 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklanıp Silivri (Marmara) Cezaevi'ne gönderilmişti.

Kolivar'ın avukatı Bilge Çiftçi, müvekkilinin geçmiş tarihli Tweetleri sebebiyle dosyasına 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten bir soruşturma daha eklendiğini, bu suçtan tutuklanmaya sevk edildiğini ve tutuklandığını aktarmıştı. 

Etiketler cihan kolivar
Yorumlar