Anasayfa /  Foto Galeri

Ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyatı...

Dolar kurundaki hızlı yükselişten fırıncılar da etkilendi. Un çuvalının fiyatı son 2 haftada 200 TL'den 360 TL'ye yükselince isyan eden fırıncılar, ekmek üretiminin riskte olduğunu belirtti. Peki ekmeğe zam geldi mi? Ekmek 4 lira mı olacak? Konuları merak konusu oldu. İşte detaylar...

Ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyatı... - Sayfa 1

BİR HAFTADA FAHİŞ YÜKSELİŞ

50 kilogramlık un çuvalının fiyatı, son iki haftada 200 TL'den 360 TL'ye çıktı. Bu durum ise fırıncı esnafını zora soktu.

Ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyatı... - Sayfa 2

Elektrik, doğalgaz, kira ve işçilik fiyatlarının yanı sıra bir de un fiyatlarındaki önlenemez yükselişin bedelinin ağır olduğu ifade edildi.

Ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyatı... - Sayfa 3

EKMEK ZAMMI KAÇINILMAZ

Un fiyatlarının bir haftada böylesine yükselmesinin normal olmadığını dile getiren fırıncı esnafı, “Dişimizi sıkıyoruz. Ama nereye kadar? Biz de ev geçindiriyoruz. İşçi çalıştırıyoruz. Masraflarımız katlandı. Zam yapmayı hiç de istemiyoruz. Ama durum ortada” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyatı... - Sayfa 4

“3-4 TL ARALIĞINDA EKMEK SATILACAK”

Sözcü'de yer alan habere göre; yüksek maliyetler nedeniyle fırınların 10 güne kadar kepenk kapatmaya başlayacaklarını ifade eden Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, 50 kilogramlık un çuvalının fiyatının son 2 haftada 200 TL'den 360 TL'ye çıktığını söyledi.