Anasayfa /  Politika /  Gelecek Partisi

Ekici’den AYM’nin ek MTV Kararına Tepki: Vatandaş İktidarın Umurunda Değil!

Anayasa Mahkemesi (AYM), ek MTV’ye yönelik itirazı reddetti. Böylelikle AYM ek MTV’yi onayladı. AYM’nin kararına tepki gösteren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “ Milyonlarca vatandaş umutla ek MTV’nin iptalini beklerken AYM tam tersi bir karar aldı. Vatandaş iktidarın umurunda değil” dedi.

Abone ol
Abone ol 30 Eylül 2023 01:21

EKICI’DEN AYM’NIN EK MTV KARARINA TEPKI: VATANDAŞ İKTIDARIN UMURUNDA DEĞIL!

MTV’nin bu yıl bir defaya mahsus iki katı ödenmesini de içeren torba yasa teklifi temmuzda kabul edilmiş ve ardından Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Her yıl olduğu gibi senelik MTV ödemelerini temmuzda tamamlayacak araç sahiplerinin ek MTV ödemelerini Ağustos ve Kasım sonuna kadar iki eşit taksitte yapması planlanıyordu. İlk taksit için son tarih 6 Eylül 2023’e kadar uzatılmıştı.

Uygulamaya tepki gösterilmiş ve hukuksuz olduğu gerekçesiyle CHP, düzenlemenin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmuştu.

Ek MTV’yi görüşen AYM, CHP’nin başvurusunu oy birliğiyle reddetti. Böylelikle AYM, ek MTV’yi onayladı.

AYM, ek MTV kararının gerekçesi olarak "6 Şubat depremlerinin yol açtığı ekonomik kayıpları" gösterdi.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, AYM’nin kararına tepki gösterdi. Ekici, “ İktidar seçim öncesi ekonomide şaha kalkacağımızı söylüyordu ama seçimlerden hemen sonra milyonlarca vatandaşımızı kandırarak zam üstüne zam yaptı. O da yetmedi, vergi üstüne vergi koydu. İktidarın vatandaştan aldığı Motorlu Taşıtlar Vergisi için de keyfi bir karar aldı ve MTV’yi bir defaya mahsus iki katına çıkardı. İktidar, muhalefet ve milyonlarca vatandaşımızın itirazlarına kulak tıkadı. Milyonlarca vatandaş umutla ek MTV’nin iptalini beklerken AYM tam tersi bir karar aldı ve itirazları reddetti” dedi.

 “ZENGİNDEN YANA OLAN BU İKTİDARIN VATANDAŞ UMURUNDA DEĞİL”

AYM’nin 2003 yılında aldığı kararı anımsatan Hasan Ekici, “ AYM 2003'te iptal ettiği ek MTV'yi 2023'te onayladı. AYM’ni 2003 yılında aldığı kararı bugün yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ek MTV’nin kabul edilemez olduğunu belirterek tribünlere oynamıştı. Erdoğan eğer bu sözlerinde samimi olsaydı parti olarak onlarda ek MTV’nin iptal edilmesi için muhalefetin başvurusuna destek olurlardı. Ama bırakın destek olmayı, ağızları bıçak açmadı. Ek MTV’den elde edilecek gelir 39 milyar TL. Kur Korumalı TL mevduatında ise vatandaşın cebinden sadece yılın ilk 7 ayında ödenen para 59,4 milyar TL. Zenginden yana olan bu iktidarın vatandaş umurunda değil” ifadelerini kullandı.

Yorumlar