Anasayfa /  Eğitim

YDS sonuçları sorgulama ekranı! ÖSYM YDS sonuçları

YDS sonuçları ÖSYM tarafından bugün açıklanacak. YDS sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylar; "sonuc.osym.gov.tr" adresinden TC kimlik numaraları ile öğrenebilirler.

Abone ol
Abone ol 20 Nisan 2017 15:03

YDS sonuçları için kısa bir süre kaldı. 2 Nisan'da yapılan YDS sonuçları kısa süre içinde açıklanacağı ÖSYM tarafından aktarıldı. 

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, ilan etmiş olduğu sınav takviminde sonuçların 20 Nisan 2017 Perşembe tarihinde açıklanacağını belirtti. YDS sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilirler. Adayların adreslerine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderimi yapılmayacaktır.

YDS sonuçları için meraklı bekleyiş bugün sona erecek. ÖSYM takvimine göre, sınava girenlerin heyecanla beklediği YDS sonuçları bugün açıklanacak. ÖSYM tarafından düzenlenen YDS 2 Nisan'da yapılmıştı.

YDS'ye giren adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek öğrenebilirler. Adaylara sınav sonuçları için ayrıca sınav sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak. 

YDS Puanı Kaç Yıl Geçerli Olacaktır?

 

ÖSYM’nin almış olduğu karar doğrultusunda, adayların YDS sınavından alacakları puanların geçerlilik süresi kurumların kendi mevzuatlarında yer alan süre kadar olmaktadır. Adayların YDS puanlarının geçerlilik süresi , başvuru yapılacak olan kurum tarafından belirlenecektir. Bununla birlikte de YDS sınav sonuçları Yabancı Dil tazminatıyla ilgili olarak da 375 sayılı kanun  hükmünde olan kararnamenin 2. Maddesince adayların sınavdan almış oldukları puanlar sınavın gerçekleştirildiği tarih itibariyle 5 yıl süre ile geçerliliğini koruyacaktır. Belirlenen bu 5 yıllık sürenin sonunda, aday sınava girmemişse yabancı dil düzeyi bir alt düzeye inmiş olarak kabul edilmektedir. C düzeyinde olan adayların da almış oldukları yabancı dil tazminatları da kesilmektedir. 

YDS Hangi Diller İçin Yapılmaktadır?

 

YDS şu diller için gerçekleştirilmektedir; Arapça, Almanca, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Fransızca, Farsça, Gürcüce, Hollandaca, İtalyanca, İspanyolca, İngilizce, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rusça, Rumence, Sırpça, Ukraynaca ve Sırpça. YDS Almanca, Arapça, İngilizce, Fransızca ve Rusça dilleri için ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda 2 defa, diğer diller için ise sadece ilkbahar döneminde yani yılda 1 defa yapılmaktadır.

YDS Puanları ve Seviyeleri

 

Yabancı dil seviyesi, sınava giren tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden hesaplanacaktır. Hesaplanan puanlar ve bu puanlara karşılık gelecek olan seviyeler şu şekildedir;

 

90 – 100 arasındaki puanlar A seviyesi,

80– 89 arasındaki puanlar B seviyesi,

70 – 79 arasındaki puanlar C seviyesi,

60 – 69 arasındaki puanlar D seviyesi,

50 – 59 arasındaki puanlar E seviyesi olarak kabul edilmektedir. 

 

Sınava girmiş olan adayların aldıkları sonuçlara göre belirlenen bu seviyelerden hangisi için ne miktarda tazminat ödeneceği de mevzuat çerçevesinde tespit edilmektedir. 

 

YDS Puan Seviyeleri ve Memurların Dil Tazminatları

 

Sınava giren adayların aldıkları puan ve bu puan doğrultusunda alacakları tazminat miktarı da değişiklik göstermektedir. 

 

90 – 100 puan arası A seviyesi    1500

80 – 89 puan arası B seviyesi       600

70 – 79 puan arası C seviyesi       300

60 – 69 puan arası D seviyesi        X

50 – 59 puan arası E seviyesi         X

YDS Puanı Kaç Yıl Geçerli Olacaktır?

 

ÖSYM tarafından alınmış olan karar doğrultusunda YDS sınav sonuçlarının geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatlarında yer alan süre kadar olacak. YDS puanı için geçerlilik süresini adayların başvuruda bulunacakları kurumlar belirleyecektir. Bunun ile birlikte de YDS sonuçları Yabancı Dil Tazminatı ile ilgili olarak da 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 2. maddesine göre, adayların sınavda alacakları puan sınavın gerçekleştiği tarih itibariyle 5 yıl süre ile geçerli sayılacaktır. Belirlenen bu 5 yıllık süre sonunda sınava girmemiş olan adayların da yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş olarak sayılacaktır. C seviyesi olan adayların da yabancı dil tazminatları kesilecektir. 


Yorumlar