Anasayfa /  Eğitim

ÖSYM 2018 YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM 2018 YKS ek Yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını soran pek çok öğrenciye detayları aktarıyoruz. ÖSYM sınav takviminde YKS ek yerleştirme sonuçları var mı? Sonuçlar nerde açıklanacak? İşte detaylar..

Abone ol
Abone ol 23 Eylül 2018 01:09

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, 2018 YKS ek yerleştirme sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Üniversitelere ek yerleştirme sonrası kayıt işlemleri için adaylar gün sayıyor.

Ek yerleştirme başvuruların sona ermesinin ardından istedikleri bir yükseköğrenim kurumlarına yerleşmek isteyen öğrenciler için heyecan dorukta. Buna göre kazanan adaylar Üniversite kayıtları için kazandıkları bölümlere başvuru yapmaları gerekecek.

ÖSYM YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI;

Bilindiği gibi kayıt işlemleri 1 ile 5 Ekim tarihileri arasında başlayacak. öncesinde adayların yerleştikleri bölümlerin belli olması ile hayallerine kavuşan adaylar için yeni bir süreç başlayacak. Kazanamayan adaylar için hayaller bir sene daha ertelenmiş olacak. ÖSYM sınav takvimi YKS sınav sonuçlarının ardından yapılan ek yerleştirmeler için sonuç tarihi belirtilmemekte. Buna göre İşin olsa ekibi olarak 2018 YKS ek yerleştirme sonuçlarını bu hafta açıklanmasını beklemekteyiz.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLEBİLECEK?

Sonuçlar ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden duyurulacak. T.C. kimlik numarası ile şifre girişi yapılarak sonuçlar öğrenilebilecek. Adaylara herhangi bir başka tebligat yapılmayacak. Sonuç açıklama sayfasında adayların kayıt işlemleri ile ilgili bazı bilgilerde yer alacak. Tercih sonuçlarını anında öğrenmek için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.




Yorumlar