Anasayfa /  Eğitim

Öğrenciler Heyecanla Bekliyor! İşte Sonuçların Açıklanacağı Tarih

Açık Öğretim Lisesi’nde (AÖL), 2. dönem sınav neticeleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

Abone ol
Abone ol 22 Nisan 2019 14:25

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 6-7 Nisan tarihlerinde AÖL sınavına giren öğrencilerin merak ettiği sınav neticeleri ile ilgili net tarih açıklandı.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından 6-7 Nisan tarihlerinde Türkiye genelinde yapılan sınavlar dan sonra öğrenciler, MEB’in yapacağı açıklamaya kilitlenmişti. Bakanlık, resmi iş takvimi aracılığıyla 2. dönem sınav neticelerin açıklanacağı tarihi 30 Nisan olarak duyurdu.

AÇIK LİSE SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Güvenlik Kodu, Öğrenci Numarası ve Şifre” bilgilerini doğru bir şekilde girerek AÖL 2.dönem sınav neticelerini öğrenebilirsiniz.

AÖL 3.DÖNEM KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Açıktan lise okuyan öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ise, il ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla yapılmaktadır.

Toplamda 3 dönem olarak tamamlanan 2018-2019 eğitim öğretimin döneminin 3. dönem kayıt işlemi, 02-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ders seçme ekranı ise 2 Mayıs tarihinde erişime açılacak.

AÖL SINAV TAKVİMİ BELLİ OLDU

Sonraki sınavın giriş yerleri ise 3 Temmuz tarihinde görüntülenebilecek.Öğrenciler, kayıt yenileme ve ders seçme işlemlerini yaptığı 3. dönem sınavlarına 6-7 Temmuz tarihlerinde girecek. Bu sınavın sonuçları ise 1 Ağustos’ta yayımlanacak


Yorumlar