Anasayfa /  Eğitim

KPSS'siz 7000 bin bekçi alım şartları ve başvuru tarihi!

690 sayılı KHK ile açıktan 7 bin Emniyet Hizmetleri Sınıfında bekçi kadrosu ihdas edilmesinden sonra alımlar için ilanlar bekleniyor. 7000 Bekçi Alımları 6 İlde Başlanacak

Abone ol
Abone ol 12 Mayıs 2017 11:32

7000 Mahalle ve çarşı bekçisi alımları kapsamında Valilikler tarafından yayımlanması gereken ilanlar bekleniyor. 29 Nisan 2017 itibarıyla yayımlanan son KHK ile verilen kadrolar için alım süreçlerinin başlaması bekleniyor.

Son olarak İstanbul ili için 700 bekçi alımı sonrasında 7000 bekçi alımı müjdesi de verilmiş ve ilk alımların başlatılacağı iller de açıklanmıştı.My Memur olarak bekçi alımlarını bekleyen adaylardan gelen yoğun talepler ve sorular üzerine bekçi alımlarının nasıl yapılacağı ile ilgili detayları ve illeri bir kez daha hatırlatmak istedik.Daha önce de belirttiğimiz üzere İstanbul için 700 bekçi alımları kapsamında 7000 bekçi alımı için ilk talimat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Şubat 2017 tarihinde verilmiş ve 29 Nisan 2017 tarihi itibarıyla da kadrolar resmi olarak verilmişti. Adaylar sabırsızlıkla ilk 6 il için ilanları sabırsızlıkla bekliyorlar.

Alım yapılacak ilk 6 il hangisidir?

İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay  ve Mersin illerinde yapılacak. Bekçi alımları ile ilgili olarak bizlere çok fazla soru gelmekte ve daha önce Doğu ve Güneydoğu illerine yapılan alımların ne zaman yapılacağı konusunda bilgi istenmektedir. İlk olarak bu illere alımların başlamasından sonraki süreçte alımlar hızlı bir şekilde yapılacağını umuyoruz.Bu kapsamda resmi olmayan açıklama ve haberlere lütfen dikkat ediniz. Yanıltıcı ve umut verici maalesef sosyal medya ve internet medyasında haberler olabilmektedir.

Resmi açıklamalara göre tüm haberlerimizi yayınlamakta olduğumuzdan her zaman güvenle bizi takip edebilir ve bilgi alabilirsiniz.Başvuru şartları ve sınav nasıl olacak? İstanbul için yapılan 700 bekçi alımında lise ve dengi okul mezunları başvuru yapabilmekteydi. Daha önceki Güneydoğu Anadolu illerinde yapılan alımlar için ilköğretim mezunları da başvuru yapabilmişti. Bu kapsamda Valiliklerin belirleyeceği mezuniyet ibareleri illere göre değişebilecektir.İkametgah şartı nasıl olacak? Önemli bir şart da İkametgahtır.

Başvuru yapılan ilde 1 yıldır ikamet ediyor olmak lazım. Bekar ise anne veya baba, evli ise eşin de o ilde 1 yıldır ikamet ediyor olması başvuru için hak sahibi edecektir.Başvurular ve sınav nasıl yapılacak? Başvurular alım yapılan ilde farklı ilçeler için alım bulunması durumunda sadece bir ilçe için başvuru yapabilecek. İlk sınav sözlü olacak, sözlü sınavı geçenler yazılı sınava tabi olacaklar. Kaynak: Emniyet Genel Müdürlüğü 7000 Bekçi Alımları 6 İlde Başlanacak 


Yorumlar