Anasayfa /  Eğitim

Birçok il ve ilçede eğitime kar engeli

Yurdu etkisi altına almaya başlayan kar yağışı nedeniyle birçok il ve ilçede eğitime ara verildi.

Abone ol
Abone ol 15 Aralık 2016 03:50

Ordu, Giresun ve Rize'nin bazı ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildi.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte gün içerisinde etkisini gösteren kar nedeniyle Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinin tamamında, Akkuş, Fatsa ve Ünye ilçelerinde ise bazı okullarda eğitime 15 Aralık Perşembe ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde Ahmet Cürebal İHO, İMKB YBO, Akkuş İmam Hatip Ortaokulu, Fatih Ortaokulu hariç tüm taşıma merkezi okullarda, Fatsa ilçesinde merkez dışındaki mahallelerde bulunan okullarda, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak, Yenikent, Tekkiraz, Fatih Meydan, İnkur, Yeşilkent, Ataköy ve Erenyurt mahallelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.

Giresun

Giresun'da ise 7 ilçede okullar bir gün tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Dereli, Alucra, Güce, Doğankent, Çanakçı ve Keşap ilçesinde eğitime ara verildi.

Bulancak ilçesinde köy okulları, merkezde de Okçu ve Yağmurca köylerindeki taşımalı eğitim yapan okullar tatil edildi.

Rize

Rize'de ise İkizdere ve Kalkandere ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 15 Aralık Perşembe ara verildi.

Sivas

Sivas'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve 14 ilçede eğitime 1 gün ara verildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, soğuk hava ve yoğun buzlanma nedeniyle il merkezi ile Suşehri, Gölova, Akıncılar, Altınyayla, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı, Ulaş, Hafik, Zara, Gemerek, Kangal, Koyulhisar ve Gürün ilçelerinde okulların 15 Aralık Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Hakkari

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı dolayısıyla il merkezi, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinin tamamında eğitime ara verilmesine karar verildi.

Yozgat

Yozgat'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki tipi, kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle, merkeze bağlı köylerde taşımalı eğitim yapılan ilk ve ortaokullar ile liselerin 15 Aralık Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, il merkezindeki engelli öğrenciler ile engelli ve hamile kamu çalışanlarına da 1 günlük izin verildiği kaydedildi.

Muş

Muş'ta kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 15 Aralık Perşembe ara verildiğini söyledi.

Nevşehir

Nevşehir'de bazı ilçelerde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki tipi, kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçeleri ile il merkezine bağlı Boğazköy, Çardak ve İcik köylerinde ilk ve orta dereceli okulların 15 Aralık tarihinde bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Malatya

Malatya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve 13 ilçede eğitime 1 gün ara verildi.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte dün gece başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı sonrası oluşan buzlanma nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri tarafından karla mücadele ve tuzlama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Ağrı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm okullar 2 gün tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, aralıksız devam eden kar yağışı ve fırtına dolayısıyla Doğubayazıt ilçesinde, 15-16 Aralık'ta tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de aynı tarihlerde idari izinli sayılması kararı alındığı kaydedildi. 

Alınan kararla kent merkezi ve diğer ilçelerde de tüm okullarda eğitime 2 gün ara verilmişti.

Şırnak

Şırnak merkez ile Uludere ve Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Kasrik, Kumçatı ve Kızılsu beldeleri ile Afet konutları, Akçay köyü hariç il merkezine bağlı belde, köy ve Uludere ile Beytüşşebap ilçelerinde temel eğitim ve orta öğretim kurumlarındaki okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayıldığı kaydedildi.


Etiketler kar engeli
Yorumlar