Anasayfa /  Eğitim

AÖL Açık Lise Sonuçları Açıklandı mı? ne Zaman Açıklanacak?

Eğitim hayatına örgün olarak devam etmeyen ancak eğitimini de yarım bırakmak istemeyen öğrenciler Açıköğretim Lisesi'nde okuyor. 

Abone ol
Abone ol 27 Aralık 2018 17:56

20 gün önce sınava giren öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını dört gözle bekliyor. 10 gün önce AÖL 2018 1. Dönem Sınav Soru ve Cevapları yayımlanmıştı.

Açıköğretim Lisesi'nde eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin merakla araştırdığı AÖL sınav sonuçları beklentisi devam ediyor. 2018 yılının son sınavına giren öğrenciler, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınav sonuçları için kurumun internet sitesini takip eden öğrenciler, "AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabını arıyor.

8 - 9 Aralık tarihlerinde yapılan Açıköğretim Lisesi 1. Dönem sınavından 10 gün sonra soru ve cevap anahtarı yayımlanmıştı. MEB tarafından birçok merkezde yapılan AÖL sınavı sonuçları ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. AÖL sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerlendirmelerini tamamlamasının ardından erişime açılacak.

MEB SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2018 takviminde AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi belirtmeyen MEB'in, geçtiğimiz dönemlerde uyguladığı sonuç açıklama takvimi baz alındığında sonuçları 25 Aralık tarihinde açıklaması öngörülüyordu. Sonuçların bu hafta sonuna kadar açıklanıp açıklanmayacağına dair bir bilgilendirme de şu ana kadar yapılmadı.

2. DÖNEM AÖL SINAVI NE ZAMAN?

Sınav takvimine göre; 3 Nisan tarihinde 2. Dönem sonu sınav giriş belgelerini yayımlayacak olan MEB, 6-7 Nisan tarihlerinde yurt genelinde sınavın uygulamasını tamamlayacak ve sonuçları 30 Nisan 2019 tarihinde açıklayacak.

3 Temmuz'da ise 2018-2019 eğitim öğretim döneminin son AÖL sınavı olan 3. Dönem sınav giriş belgelerinin yayımlanmasının ardından, 6-7 Temmuz tarihlerinde sınav uygulanacak. 1 Ağustos 2019 ise 3. Dönem sınav sonuçlarının yayımlanacağı gün olacak.


Yorumlar