Anasayfa /  Eğitim

2019 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaşları ne Kadar?

MEB geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yaptığı duyuruda 20 bin öğretmen ataması yapılacağını aktarmıştı. 

Abone ol
Abone ol 08 Şubat 2019 21:35

Yapılan duyurunun ardından 20 bin öğretmen atamasının az olduğu, 20 bin ek atama daha yapılması gerektiği adaylar tarafından sosyal medya paylaşımlarına yansıtıldı. 

Hala 20 bin ek atama talepleri bulunan öğretmenlerin, MEB tarafından gelecek bir duyuruya ihtiyaçları olduğu, eğitimin öğretmen ihtiyacına yer verilerek aktarılmaya çalışılıyor. 

Sosyal medya platformlarında çok sayıda sesini duyurmaya çalışan öğretmenin yanı sıra, başvuru süreçleri geride kalan 20 bin öğretmen atamalarına yönelik duyuru da bugün itibariyle gerçekleştirildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakan Ziya Selçuk' un katılımlarıyla Şura Salonunda gerçekleştirilen kura çekimiyle 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdi.

Eğitimde öğretmen ihtiyacı 117 bin olarak aktarılmıştı

Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları ne kadar?

20 bin öğretmen atamasının gerçekleştirilmesinin ardından, öğretmen adaylarının bazıları sözleşmeli öğretmen maaşları ne kadar şeklinde sorular yöneltmeye başladılar. 

Sözleşmeli öğretmenliğin maaşları; Ocak ayı itibariyle gelen zamlarla birlikte 3.822 TL maaş alacaklar. 

Uygulanacak SGK kesintileriyle birlikte ek ders ücretleri ise 12.63 TL olarak ödenecektir. Bu bağlamda öğretmenler 3.792 TL net maaş alacaklardır.


Yorumlar