Anasayfa /  Eğitim

2018 KYK burs kredi sonuçları açıklandı mı? 2018 KYK burs sonuçları sorgulama ekranı

KYK burs sonuçları 13 Kasım bugün açıklanacak mı sorusu merak ediliyor.SON DAKİKA Binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK Burs ve Kredi sonuçları açıklandı. Peki KYK Burs Sorgulama nasıl ve nereden yapılacak? İşte KYK Burs ve Kredi sonuçları öğrenme rehberi. Üniversite sınavına girdikten sonra kazandıkları yerlere kayıtlarını yaptıran öğrenciler için yeni eğitim öğretim yılı başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan açıklamaya göre, burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 21 Ekim Pazar günü saat 23.59'a kadar başvurusunu tamamladılar. Sonuç açıklama tarihi hakkında herhangi bir bilgi verilmeyen KYK'da, geçmiş yılın sonuç açıklama takvimi ele alındığında gözler kasım ayına çevrildi. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuru sonuçlarının 23 gün içerisinde açıklandığı ele alındığında, bu yılki KYK burs başvuru sonuçlarının 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülebilir. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Yapılan açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Öğrenim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, kendilerine tahsis edilen burs ya da krediyi TC Kimlik Numarasının son hanesine göre ayın 6'sı ve 10'u arasında alabilecek. Buna göre, TC Kimlik Numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6'sında, 2 olanlar her ayın 7'sinde, 4 olanlar her ayın 8'inde, 6 olanlar her ayın 9'unda, 8 olanlar her ayın 10'unda ücretlerini alabilecek.

Abone ol
Abone ol 13 Kasım 2018 15:14

KYK burs sonuçları 13 Kasım bugün açıklanacak mı sorusu merak ediliyor.

SON DAKİKA Binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK Burs ve Kredi sonuçları açıklandı. Peki KYK Burs Sorgulama nasıl ve nereden yapılacak? İşte KYK Burs ve Kredi sonuçları öğrenme rehberi.

Üniversite sınavına girdikten sonra kazandıkları yerlere kayıtlarını yaptıran öğrenciler için yeni eğitim öğretim yılı başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan açıklamaya göre, burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 21 Ekim Pazar günü saat 23.59'a kadar başvurusunu tamamladılar. Sonuç açıklama tarihi hakkında herhangi bir bilgi verilmeyen KYK'da, geçmiş yılın sonuç açıklama takvimi ele alındığında gözler kasım ayına çevrildi.

Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuru sonuçlarının 23 gün içerisinde açıklandığı ele alındığında, bu yılki KYK burs başvuru sonuçlarının 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülebilir. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Yapılan açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Öğrenim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, kendilerine tahsis edilen burs ya da krediyi TC Kimlik Numarasının son hanesine göre ayın 6'sı ve 10'u arasında alabilecek. Buna göre, TC Kimlik Numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6'sında, 2 olanlar her ayın 7'sinde, 4 olanlar her ayın 8'inde, 6 olanlar her ayın 9'unda, 8 olanlar her ayın 10'unda ücretlerini alabilecek.

 Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

KYK BURS VE KREDİ SORGULAMA SAYFASI

E-DEVLET GİRİŞ EKRANI

SON DAKİKA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğretim öğrencilerinin burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Sonuçların açıklanacağı günü öğrenebilmek adına KYK'nın sosyal medya hesabı üzerinden yanıt arayan öğrencilere, kurumdan açıklama geldi. Açıklamada aşağıdaki ifadeler kullanıldı;

"Burs/kredi sonuçları ve ödemeleri ile ilgili duyuru ve gelişmelerden haberdar olmak için lütfen http://yurtkur.gsb.gov.tr  sitemizi takip etmeye devam ediniz. Esenlikler dileriz."

KYK BURS SONUÇLARININ ARDINDAN TAHHÜTNAME DETAYI

YurtKur'un resmi web sitesinde şu açıklama yapıldı: Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ AYIN KAÇINDA YAPILIYOR?

Öğrenim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, kendilerine tahsis edilen burs ya da krediyi TC Kimlik Numarasının son hanesine göre ayın 6'sı ve 10'u arasında alabilecek.

Buna göre, TC Kimlik Numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6'sında, 2 olanlar her ayın 7'sinde, 4 olanlar her ayın 8'inde, 6 olanlar her ayın 9'unda, 8 olanlar her ayın 10'unda ücretlerini alabilecek.

KYK BURS ÜCRETİ KAÇ TL?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Başkan  Erdoğan yaptığı açıklamada “İsteyen herkese burs ve kredi veriyoruz. Burada öğrencilerimizin hep burs istemeleri gibi bir sıkıntı var. Krediye yanaşmıyorlar. Bir müjde vereyim kredi burs miktarı lisansta 500 TL, yüksek lisansta 1000 TL'ye, doktorada ise 1500 TL yapıyoruz” dedi.

BURSUN GERİ ÖDEMESİ VAR MI?

Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir. Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, 18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.

Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları, ceza aldığı tarih itibariyle kesilir. Verilen disiplin cezasının öğretim kurumunca geç bildirilmesi halinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan . Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

Öğrenciye burs verilmekte iken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında, bursun kesilmesini gerektiren durumun gerçekleştiği tarih itibariyle bursu kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

KYK BURSLARINDA ÖNCELİKLİ OLANLAR KİMLER?

-Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

-Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

-Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

-Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

-Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

-Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

-Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,-ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadır.

KYK BURS BAŞVURULARINDA SON GÜN NE ZAMANDI?

15 Ekim'de başlarken, 21 Ekim 2018 tarihinde saat 23:59'ta bitti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (KYK) yapılan açıklamaya  göre, burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 21 Ekim Pazar  günü saat 23.59'a kadar başvurusunu e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor.

Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar  bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı  durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit  edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ve  öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs ve kredi başvurusu yapan  öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Şehit ve gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise  kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet  hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli  olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesi'nden mezun  olanlar ve milli sporcular, KYK bursundan öncelikli olarak faydalanıyor.

Başvuru esnasında öncelik durumu şehit ve gazi çocuğu (şehit bekar ise  bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi) ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu  beyan eden öğrencilerin ilgili belgeyi Kredi Dairesi Başkanlığına 28 Ekim'e kadar  elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Diğer öncelikli öğrencilerin ise belge göndermesine gerek olmayıp,  öncelik durumları, Bakanlık tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşu nezdinde  teyit edilecek.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Öğrenciler, burs başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Burs başvurularını yapmak isteyen öğrencilerin, e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna Gençlik ve Spor Bakanlığı yazarak çıkan ekrana tıklaması ve alt sekmede yer alan Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu sekmesine tıklaması gerekiyor. Daha sonra ekrana gelecek olan sayfada, öğrencilerden istenen gerekli adımların doğru şekilde takip edilmesi gerekmektedir.




Yorumlar