Anasayfa /  Eğitim

20 Bin Öğretmen Alımı Branş Bazında Kontenjanlar Belli Oluyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması branş bazında kontenjan dağılımını bugün açıklıyor. 

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2018 18:35

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği kontenjan dağılımının açıklanacağı tarih 9 Kasım 2018 olarak Bakan Selçuk tarafından müjdelenmişti. 

Adayların en çok merak ettiği konulardan biri ise 20 bin öğretmen alımı ile en çok hangi bölüme kontenjan verilecek?

MEB tarafından daha evel 20 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimi açıklanmıştı. 

Atama bekleyen binlerce öğretmen Bakanlığın belirlediği branş bazında kontenjan dağılımına uygun olarak sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına yerleşebilecekler. Ayrıca en önemli unsur ise Ağustos ayında yayımlanan atama takvimine göre sözleşmeli öğretmen adayları başvurularını 19 Kasım – 23 Kasım 2018 tarihinde yapacaklar.

Kontenjanların belirlenmesi için norm kadro güncelleme çalışmalarının bitmesini bekleyen MEB, 20 bin öğretmen ataması mülakatlarının yapılacağı tarihi ise 10 – 31 Aralık 2018 olarak belirledi. 

Mülakatlardan önce sözleşmeli öğretmen adayları ön başvuru esnasında sözlü sınav merkezlerinden tercihlerini de yapacaklar. Sözlü sınav merkezleri tercihlerine göre adayların sınava girecekleri yerler 3 Aralık 2018 tarihinde duyurulacak.

20 bin öğretmen atama branş bazında kontenjan dağılımına göre en çok hangi bölümlerde atama yapılacak? Sözleşmeli öğretmen 20 bin alım için kontenjan dağılımının açıklanacağı tarihi Bakan Selçuk 9 Kasım 2018 olarak açıkladı. 

Ayrıca MEB atama takvimi içerisinde mülakat sonuçlarının açıklanması, tercihlerin alınması, tercih sonuçlarının açıklanması ve göreve başlamaların yapılması işlemleri için henüz kesin bir tarih belirtilmedi.

Başkan Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı arasında yer alan 20 bin öğretmen ataması dağılımında kontenjanlar bugün açıklanıyor. En çok atama hangi branşta yapılacak çok merak ediliyor. 

2017 senenin en çok kontenjan 3570 ile sınıf öğretmenliği bölümüne ayrılmıştı. 


Yorumlar