Anasayfa /  Foto Galeri

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş hakkında kripto para dolandırıcılığından yakalama kararı çıktı!

Uzun süredir dolandırıcılık haberleriyle gündeme gelen Ebru Şallı'nın eşi hakkında olay karar... Kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan on beşer yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 4 sanıktan iş insanı Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Akkuş'un avukatının 'ulaşamıyoruz' sözleri de gözlerden kaçmadı.

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş hakkında kripto para dolandırıcılığından yakalama kararı çıktı! - Sayfa 1

Ebru Şallı'nın 2019 yılında dünyaevine girdiği iş insanı Uğur Akkuş'un da aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında, kripto para ticareti vaadiyle iki kişinin 500 bin dolar dolandırıldığı iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4'er yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Akkuş hakkında flaş karar gündemde...

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş hakkında kripto para dolandırıcılığından yakalama kararı çıktı! - Sayfa 2

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Abdullah Alkreish, Feyza Betül Köksal ve Ercan Eşkin ile tarafların avukatları katılırken, müşteki Ömer A. da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Abdullah Alkreish, sanık Uğur Akkuş'la "Turan" isimli yazar olarak bildiği kişi aracılığıyla tanıştığını ifade ederek, 23 Mayıs'ta Akkuş'la görüştüğünü anlattı.

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş hakkında kripto para dolandırıcılığından yakalama kararı çıktı! - Sayfa 3

Sanık, iletişimi Akkuş'un yanında çalışan Eyüp isimli kişiyle devam ettirdiğini, güven sağlamak amacıyla 5 bin dolarlık çalışma yaptıklarını ve bu işlemin başarılı olduğunu söyledi. Eyüp isimli kişinin kendisine verdiği kripto para platform linkini Dubai’de çalışan arkadaşına kontrol ettirmek amacıyla gönderdiğini anlatan Alkreish, söz konusu linkin doğru çalıştığının tespit edildiğini belirtti.

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş hakkında kripto para dolandırıcılığından yakalama kararı çıktı! - Sayfa 4

Sanık Alkreish, Eyüp isimli kişiden randevu alarak söz konusu iş yerine müştekilerle gittiklerini, sanık bu görüşme sırasında önce 10 dolarlık, daha sonra da 2 bin 500 dolarlık işlem yaptıklarını ve söz konusu kripto para adresinin o sırada doğru çalıştığını anlattı. Akkuş'un yanında çalışan kişilere "parayı bankaya götür" talimatını vermesinin ardından Akkuş’un da çıktığını, ancak saatlerce beklemelerine rağmen gelmediğini öne süren sanık Alkreish, "O esnada ben, Eyüp ve diğerleri temasa geçtik. Bazen telefonları kapatıyor, bazen açıyordu en son da 497 bin 500 dolarlık bir makbuz gönderdi ama daha sonra bu makbuz da sahte çıktı. Hesaba para da gelmedi" dedi.