Anasayfa /  Sağlık

Ebeveynler dikkat! O enfeksiyon en çok okulları seviyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu enfeksiyonlarından çocukları korumak için velilere uyarılarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 03 Şubat 2020 15:08

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu enfeksiyonlarından çocukları korumak için velilere uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı başlarken, solunum yolu enfeksiyonlarından çocukları korumak için velilere uyarılarda bulundu.

2019-2020 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı başlarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan velilere, çocukların solunum yolu enfeksiyonlarından korunmaları konusunda uyarılar geldi.    

Sağlık Bakanı Koca’dan velilere uyarılar!
“Özellikle kış aylarında, solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü belirten Bakan Koca, “Solunum yolu enfeksiyonları; öksürme veya hapşırma ile ortalığa saçılan küçük damlacıklar ile kişiden kişiye bulaşabilen hastalıklardır. Okullarımız açılırken çocuklarımızın korunmasına yönelik olarak bazı önlemlere dikkat çekmek istiyorum” dedi.

Velilere, “Okullarımız açılırken çocuklarımızı hastalıklardan korumak için alınması gereken önlemleri sizlerle paylaşmak istiyorum” diye seslenen Koca, şu öneri ve uyarılarda bulundu:

1- Hastalık döneminde bol sıvı tüketmeye özen gösterilmeli, beslenmeye dikkat edilmeli, özellikle taze sebze ve meyve tüketilmelidir.

2- Öksürüldüğünde veya hapşırıldığında ağız ve burun, mendil ya da mendil bulunmadığı durumlarda dirsek içi ile kapatılmalıdır.

3- Öğrencide ateş, öksürük gibi solunum yolu hastalığı belirtileri varlığında evde istirahat etmesi sağlanmalıdır.

 

 

Yorumlar