Anasayfa /  Eğitim

E-Okul Engelleme İşlemi

E-Okul engelleme işlemi, E-Okul çıktığından beri öğrencilerin en çok yapmayı istediği durumlardan birisidir. Milli Eğitim Bakanlığı 2007 yılında E-Okul hizmetini başlattığında bütün öğrencilerin okul hayatlarını da sanal ortama taşımıştır. Nitekim bundan memnun olanlar olduğu gibi bundan mutsuz olan insanda bir o kadar fazladır. Bu yüzden öğrenciler evlerinde bulunan bilgisayar, tablet veya akıllı telefon gibi internete erişim sağlayan cihazlardan E-Okula erişimi engellemeye çalışmaktadırlar.

Abone ol
Abone ol 20 Kasım 2022 05:44

E-Okul engelleme işlemi, E-Okul çıktığından beri öğrencilerin en çok yapmayı istediği durumlardan birisidir. Milli Eğitim Bakanlığı 2007 yılında E-Okul hizmetini başlattığında bütün öğrencilerin okul hayatlarını da sanal ortama taşımıştır.

Nitekim bundan memnun olanlar olduğu gibi bundan mutsuz olan insanda bir o kadar fazladır. Öğrenciler genel anlamda okul hayatlarında neler olup bittiğini ailelerine anlatmak istememektedirler. Çünkü birçok öğrenci okullarındaki başarısızlıktan dolayı ceza alacaklarını düşünmektedirler.

Bu yüzden öğrenciler evlerinde bulunan bilgisayar, tablet veya akıllı telefon gibi internete erişim sağlayan cihazlardan E-Okula erişimi engellemeye çalışmaktadırlar. E-Okul engelleme işlemi genel anlamda öğrenciler için sık başvurulan yöntemlerden birisidir.

Milli Eğitim Bakanlığı veli bilgilendirme sistemi adı verilen bir sistem kurmuştur. Bu sistem ile öğrenciler gibi velilerde E-Okul sistemine erişim sağlayabilmektedir. Çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile velilerde çocuklarının E-Okullarına girebilmektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Ulaşırım?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine erişim sağlayabilmek için öncelikle sistemin kurulmuş olduğu web adresine ulaşmanız gerekmektedir. Bu yüzden veliler veya öğrenciler bu web adresine ulaşmak için bu sistemin çevrimiçi olduğunu bilip kendilerine bir internet bağlantısı sağlaması gerekmektedir. Bunu sağlayan veli ve öğrenciler aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak Milli Eğitim Bakanlığının kurmuş olduğu E-Okul veli bilgilendirme sisteminin web adresine ulaşabilirler. Bu veli bilgilendirme sistemine ulaştıktan sonra öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme giriş yapabilirler.

Bu iki bilgiyi ekranda ayrılmış olan T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bölümüne girmelisiniz. Girdikten sonra sisteme giriş yapacak ve bir sonraki güvenlik aşamasına erişeceksiniz. Bu kısımda öğrencinin bazı kimlik bilgileri ve öğrencinin okul fotoğrafı sorulmaktadır. Bunu da geçerseniz sisteme girmiş bulunmaktasınız. Sisteme girdiğinizde göreceğiniz gibi sol kenarda bulunan kısımda öğrenciye ait okul hayatına dair ne varsa hepsine ulaşabilirsiniz. Örneğin, sol kenarda bulunan not bilgisi kısmından öğrencinin okuldaki sınavlarının sonuçlarını görebilirsiniz. Bu ve bunun gibi bütün her şey öğrencinin okul hayatına ait şeylerdir.

Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin okul hayatlarını mercek altına alarak öğrencilerin kendi başlarına davranmalarına engel olmak istemiştir. Bunu da velilere göstererek yapmaktadır. Buna engel olmak için ise birçok öğrenci velilerin bu E-Okul sistemine hiçbir yerden ulaşmasını istememektedir.

E-Okul Engelleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Öncelikle E-Okul engelleme işlemi için bilmeniz gereken bazı bilgiler bulunmaktadır. Bunlardan ilki E-Okul sistemi çevrimiçi bir sistemdir. Yani internet bağlantısı gerekmektedir. Diğer bir konu ise E-Okul sistemine nereden ulaştığınıza göre engelleme işleminin de değiştiğidir.

Yani bilgisayardan giriyor iseniz farklı bir adım, tablet veya akıllı telefondan bağlanıyor iseniz farklı bir adım uygulayacaksınız. E-Okula tablet veya akıllı telefondan giriyor iseniz Google Play üzerinden bir uygulama bulmalı ve bu uygulamayı kullanarak o cihazdan E-Okul web adresini engellemelisiniz. Bilgisayardan engellemek için ise bilgisayarınızın sistem dosyaları arasında bulunan “Host” dosyasına E-Okul web adresini engellemeniz gerekmektedir. Bu iki işlemde E-Okul web adresine erişimi kesmeye yarar. Bu yüzden bunları yaptıktan sonra bu işlemleri geri alana kadar E-Okul sistemine bağlanamazsınız.

 

Yorumlar