Anasayfa /  Foto Galeri

Dünyayı vahşi yaşam görüntüleri sardı...

Pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında dünyanın dört bir yanında uygulanan karantinalar nedeniyle, kara, deniz ve havada vahşi yaşam yeniden hayat buldu. ABD’deki çakallardan İsrail’deki yaban domuzlarına, Türkiye’deki yunuslardan Şili’de apartmanlara yerleşen pumalara kadar, hayvanlar özgürlüklerini yaşama fırstatı yakaladı.

Dünyayı vahşi yaşam görüntüleri sardı... - Sayfa 1

 karantina küresel olarak vahşi hayvanlara kendilerini gösterebilmesi için nadir bir fırsat verdi.

Kentsel bölgelerdeki hayvanlar, boşaltılmış sokakları ve yeni su yollarını keşfediyor. Pandemisinden kaynaklanan endüstri faaliyetlerinin kısıtlanması ve insan aktivitelerinin yokluğu hayvanlara şehirlerin daha derinine inme ve uzun süre kalma güvenini vermiş gibi görünüyor.

Dünyayı vahşi yaşam görüntüleri sardı... - Sayfa 2

Dünyayı vahşi yaşam görüntüleri sardı...

Hayvanların bir kısmı ise doğa rezervlerine ve parklara yakın olmaktan hoşlanıyor. Bununla birlikte bazı yetkililer, turistler uzaktayken vahşi yaşamda yüksek bir hareketlenme olduğunu belitiyor.

Dünyayı vahşi yaşam görüntüleri sardı... - Sayfa 3

İstanbul boğazında yunuslar

Dünyanın en işlek deniz rotalarında biri olan İstanbul Boğazı’nda büyük tankerlerin, kargo gemilerinin ve yolcu gemilerinin geçişinin sınırlandırılmasıyla  denizler yunuslara kaldı. Bankların yakınında yüzen hayvanların görüntüleri şehre ne kadar yakın olduklarını gösteriyor.

AFP'ye konuşan ve geçmişte yunusları fotoğraflayan bir gemi gözlemcisi, "kıyı şeridindeki kontrolsüz balıkçıların faaliyet geçici olarak durduğundan yunuslar suyun kenarına yaklaşıyor " ifadelerini kullandı.

Dünyayı vahşi yaşam görüntüleri sardı... - Sayfa 4

Bodrum 'da çeltikçi kuşu ilk kez görüntülendi

Corona virüs salgını nedeniyle sokakta insanların olmaması farklı cinslerde hayvanların görülmesine neden oldu. Bodrum'da çeltikçi kuş ve yavruları ilk kez görüntülendi.