Anasayfa /  Foto Galeri

Dünyayanın en tehlikeli canlılarından karada da yürüyebilen istilacı balıklar Eskişehir’de görüldü!

Dünyayanın en tehlikeli canlılarından karada da yürüyebilen istilacı balıklar Eskişehir’de görüldü! Eskişehir İnönü ilçesinde görülen suların kalitesini yok eden istilacı balıklar diğer türler için çok tehlikeli. Karada yürüyen balık türü uzun süre su dışında hayatta kalıyor!

Dünyayanın en tehlikeli canlılarından karada da yürüyebilen istilacı balıklar Eskişehir’de görüldü! - Sayfa 1

Eskişehir’in İnönü ilçesinde bulunan bir akarsuda görülen iki istilacı balık türü hakkında konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Emiroğlu, balık türlerinin doğal türlere ve suya çok ciddi zarar verdiğini söyledi.

Dünyayanın en tehlikeli canlılarından karada da yürüyebilen istilacı balıklar Eskişehir’de görüldü! - Sayfa 2

İnönü ilçesinde bulunan akarsulardan Sarısu’da görülen iki balık türü bilim insanlarını tedirgin ediyor. Görülen balık türlerinden ilki Clarias batrachus (Yürüyen Kedi Balığı) olarak tabir ediliyor.

Dünyayanın en tehlikeli canlılarından karada da yürüyebilen istilacı balıklar Eskişehir’de görüldü! - Sayfa 3

Bu balık dünyada en tehlikeli 100 ekolojik canlıdan biri olarak sayılıyor. Prof. Dr. Emiroğlu ve ekip arkadaşları bu yıl yaptıkları makale ile bu türün Endonezya dan geldiğini tespit etti. Endonezya’dan getirildiği düşülen balık, suyun sıcak olması nedeniyle kısa sürede uyum sağlayarak çoğalmaya başladı.

Dünyayanın en tehlikeli canlılarından karada da yürüyebilen istilacı balıklar Eskişehir’de görüldü! - Sayfa 4

Bu balık türü ayrıca suların yok olmasına neden olurken, karada da yürüyebilmeleri ile tanınıyor. Suda bulunan diğer balık türü ise Amazon’dan getirildiği tahmin edilen aynı zamanda akvaryumlarda da yaşayan Vatoz türü. Bu tür ise sudan çıkarıldığı an çok uzun süre hareketsiz kalıyor. Uzun süre sonra yeniden suya konulduğunda ise canlanıyor. Bu balıklar da suların kalitesini düşürüyor. Bundan dolayı ise yerli balık türleri olumsuz etkileniyor.