Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Dünyanın gözü İstanbul'daki dörtlü zirvede!

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Suriye konulu dörtlü zirve, Almanya, Fransa ve Rusya'nın katılımıyla bugün Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye zirvesi öncesi Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Putin ile görüştü.

Abone ol
Abone ol 27 Ekim 2018 15:19

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Suriye Zirvesi'ne  katılmak üzere İstanbul'a geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel 13.10'da

, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 13.25'te, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron ise 13.55'te İstanbul'a geldi. Özel uçaklarıyla İstanbul'a gelen Devlet Başkanları, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve diğer ilgililer tarafından karışılandı. 3 lider daha sonra makam araçlarıyla havalimanından ayrılarak Suriye Zirvesi'nin yapılacağı Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'ne hareket etti. İbrahim YILDIZ - Anıl UÇAN - Akın ÇELİKTAŞ / İSTANBUL, DHA 

DÖRTÜ ZİRVE ÖNCESİ KRİTİK GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde bugün gerçekleşecek Suriye konulu dörtlü zirve öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ikili ve heyetler arası bir görüşme yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da zirve öncesi Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya gelerek, İdlib'deki son durum başta olmak üzere bölgesel güvenlik konularına ilişkin görüştü. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SURİYE ZİRVESİ İÇİN VAHDETTİN KÖŞKÜ'NDE 

Suriye konulu dörtlü zirve öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak, Çengelköy'de ki köşke geldi. 

ALMANYA BAŞKANI MERKEL VAHDETTİN KÖŞKÜ'NDE 

Türkiye'nin ev sahipliğindeki Suriye konulu dörtlü zirvesi için Almanya Başbakanı Angela Merkel, Vahdettin Köşkü'ne geldi. Angela Merkel'i Vahdettin Köşkü girişinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MERKEL'İ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye zirvesi öncesi Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

İki lider Vahdettin Köşkü'nde biraraya geldi. Erdoğan, görüşme öncesi köşkün penceresinden Merkel'e İstanbul Boğazı'yla ilgili bilgi verdi.

PUTİN VAHDETTİN KOŞKÜ'NDE

Türkiye'nin ev sahipliğindeki Suriye konulu dörtlü zirve öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Vahdettin Köşkü'ne geldi. Makam aracıyla gelen Putin, köşke girdiği sırada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına el salladı. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye zirvesi öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

İki lider Vahdettin Köşkü'nde biraraya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON VAHDETTİN KÖŞKÜ'NDE 



Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Suriye' konulu dörtlü zirve öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Vahdettin Köşkü'ne geldi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MACRON İLE GÖRÜŞTÜ



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye zirvesi öncesi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.




Yorumlar