Anasayfa /  Foto Galeri

Dünya’nın ve en popüler kahve festivalleri hangileri?

Dünyanın dört bir yanından kahve severleri bir araya getiren dünyanın en popüler kahve festivalleri arasından birkaçını sizler için inceledik. İşte detaylar.

Dünya’nın ve en popüler kahve festivalleri hangileri? - Sayfa 1

Singapur Kahve Festivali

Singapur Kahve Festivali’ni dünyaca ünlü bir kahve festivali olarak tanımlamamıza neden olan en önemli yönü çok kapsamlı bir etkinlik takvimine sahip olması. Etkinlik süresince düzenlenen grafiti gösterileri, kahvenin en yakın arkadaşı olarak görülen kitapların etkinlik standlarında boy göstermesi ve kahve severlerin sevdikleri yazar ve illüstratörler ile buluşma imkanı yakalaması Singapur Kahve Festivali’nin en çekici yönlerinden yalnızca birkaçı.

Üç gün süren Singapur Kahve Festivali’nde birbirinden leziz kahvelerin tadına bakarken kitap standlarında sergilenen binlerce kitaptan birini seçip kahve keyfini ikiye katlayabilirsiniz. Singapur Kahve Festival’i kapsamında katılımcıların kahveyle ilişkilendirdiği kelimeler festivale katılan illüstratörler tarafından çeşitli sanat eserlerine dönüşüyor. Aynı zamanda kitap yayıncılarının standlarında kahve ve kitap severlerin hayranı olduğu yazarlar imza günleri düzenleyerek insanları kitap okumaya teşvik ediyor.

Kahve ve sanatın harmanlandığı Singapur Kahve Festivali’nde birbirinden etkileyici illüstrasyon ve grafiti çalışmaları ile kitap ve kahve kokusu bir araya geliyor. Kahveyi sanatla buluşturma fikri oldukça yaratıcı ve akla yatkın bir düşünce. Sonuçta kahve demlemek de bir sanat değil mi?

Dünya’nın ve en popüler kahve festivalleri hangileri? - Sayfa 2

Amsterdam Kahve Festivali

Kahve tutkusu tüm dünya gibi Avrupa’yı da sarmış durumda. Hâl böyle olunca Avrupa’da da sayısız kahve festivali düzenlenmeye başladı. Bu kahve festivalleri arasında yaratıcılık ve ustalık üzerine düzenlenen etkinlikleri ile Amsterdam Kahve Festivali özel bir yere sahip.

Yaratıcılık, kişisellik ve ustalık kelimeleri ile tanımlanan Amsterdam Kahve Festivali, kahve severlerin bir araya geldiği etkinliklerin yanı sıra baristaların ve kahve karışımcılarının hünerlerini sergileyebilecekleri yarışmalara ev sahipliği yapmasıyla ünlü. Amsterdam Kahve Festivali kapsamında düzenlenen yarışma sayesinde kahve üretiminin bir sanat olduğu ve sınırları olmayan bir yaratıcılık potansiyeline sahip olduğu bir kere daha kanıtlanmış oluyor.

Yarışma kapsamında bir barista ve bir karışımcıdan oluşan iki kişilik takımlar birbirleriyle yarışıyor ve kazanan takım önceden belirlenmiş bir ödülün sahibi oluyor. Amsterdam Kahve Festivali’ne katılan kahve severler ise birbirinden lezzetli karışımları deneyimleme ve kahve tutkusunu doyasıya yaşama şansı buluyor.

Dünya’nın ve en popüler kahve festivalleri hangileri? - Sayfa 3

Tallinn Kahve Festivali

Estonya’nın başkenti Tallinn kentinde düzenlenen Tallinn Kahve Festivali, Tallinn’in en ünlü sahnesi ve etkinlik alanı olan KultuuriKatel’de kahve severleri bir araya getiriyor. “Güzel kahve hayatı daha güzel kılar” sloganı ile düzenlenen bu festival 2021 yılında beşinci kez kahve üreticileri ve sanatçıları ile kahve severleri bir araya getirdi. Estonya kahve kültürünü yakından tanımak için kaçırılmayacak bir fırsat konumunda olan Tallinn Kahve Festivali, çeşitli kahve lezzetlerini tatmak ve sunum tekniklerini öğrenmek için de kahve tutkunlarına fırsat tanıyor.

Tallinn Kahve Festivali’nin en büyük amacı festivale katılan kahve severlere Estonya kahvesini özel kılan detayları öğretmek ve Estonya kahve kültürünü her sene bir adım ileriye taşımak. Diğer yandan, yeni kahve karışımları ile mükemmel kahve lezzetinin sınırlarında gezinmek ve kahve yapımında kullanılan yeni teknikler ile ekipmanların tanıtımını yapmak da festivalin amaçları arasında yer alıyor.

Dünya’nın ve en popüler kahve festivalleri hangileri? - Sayfa 4

Türkiye’nin En Popüler Kahve Festivalleri

Kahve, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla sevilen bir içecek. Öyle ki tüm dünyaya adını duyuran Türk Kahvesi bile kahvenin ülkemizde sahip olduğu önemi kanıtlar nitelikte. Ülkemizde Türk kahvesinin yanı sıra çeşitli dünya kahvelerine duyulan ilgi de azımsanmayacak ölçüde. Dolayısıyla ülkemizde çok derin ve renkli bir kahve kültürü olduğunu söylemek mümkün. Hâl böyle olunca Türkiye’de düzenlenen kahve festivalleri de dünyanın en güzel kahve festivallerine taş çıkartacak seviyede oluyor. Dilerseniz gelin, Türkiye’nin en popüler kahve festivalleri nelermiş, bir göz atalım.