Anasayfa /  Foto Galeri

Dünyanın en güzel tren istasyonları nerelerde?

Tren istasyonları, duvarlarının arasında gerçekleşen birçok hikayeye şahitlik yapan büyülü yerler. Üstelik bir de bu istasyonların geçmişi daha eskilere dayanıyorsa bu çekicilikleri tarihi atmosferleriyle birleşerek ikiye katlanıyor. Seyahat etmenin hala en güzel yöntemlerinden biri olan tren yolculuklarının başlangıç ve bitiş noktaları bu istasyonlardan tarihi güzellikleriyle büyüleyen 10 tanesini ziyaret etmeye ne dersiniz? İşte Brandlifemag.com, gezginleri büyüleyen istasyonları....

Dünyanın en güzel tren istasyonları nerelerde? - Sayfa 1

Brandlifemag.com, tarihi çekicilikleriyle gezginleri büyüleyen tren istasyonlarını derledi.

Dünyanın en güzel tren istasyonları nerelerde? - Sayfa 2

KUALA LUMPUR İSTASYONU / MALEZYA
19. yüzyılın sonlarına doğru İngiliz mimarlarının kullanmaya başladığı Indo-Gotik stilinde inşa edilen bu istasyon günümüzde artık ana tren istasyonu değil, şehir içi trenlerinin uğradığı bir istasyon olarak kullanılsa da yolcuların hala binanın görkemli beyaz cephesini izleme şansı bulunuyor.

Dünyanın en güzel tren istasyonları nerelerde? - Sayfa 3

SİRKECİ TERMİNALİ / TÜRKİYE
Hepimizin bildiği gibi Sirkeci İstasyonu bir zamanlar ünlü Doğu Ekspresi’nin son durağı görevini görüyordu. 1890’da inşa edilen Oryantalist Gotik stilindeki bina, vitraylı pencereleri, ışıltılı avizeleriyle o günlere göz kırpmaya devam ediyor. Artık Marmaray seferleri için kullanılan istasyona yolunuz düştüğünde istasyonun tarihine ve Doğu Ekspresi’ne adanmış tek odalı müzeyi ziyaret etmeyi unutmayın.

Dünyanın en güzel tren istasyonları nerelerde? - Sayfa 4

HUA HIN TREN İSTASYONU / TAYLAND
Belki listedeki diğer istasyonlar kadar büyük ve ihtişamlı bir binaya sahip değil ancak Bangkok’tan tren ile 4 saat uzaklıktaki bu istasyon capcanlı renkleri ile aradan sıyrılıyor. Tay ve Viktorya dönemi stillerini buluşturan istasyon sarı, beyaz ve kırmızı renkleriyle göz alıyor. Bir zamanlar kraliyet ailesi üyelerinin bekleme odası görevini gören Phra Mongkut Klao adlı minik köşk, istasyonun hemen karşısında yer alıyor. Binanın içine girilmese de önünde duran buharlı lokomotifle beraber, güzel fotoğraflar çekmek için harika bir fırsat yaratıyor.