Anasayfa /  Foto Galeri

Dünyanın en çok satan telefonları

Teknoloji devleri en yeni telefonlarını görücüye çıkarırken, birçok eski telefon da tarihe karışıyor. Peki bugüne kadar dünyanın en çok satan telefonlarını ve markalarını merak ediyor musunuz? İşte görünce şaşıracağınız o telefonlar.

Dünyanın en çok satan telefonları - Sayfa 1

Nokia 2650


2004 yılının ekim ayında karşımıza ilk kez çıkan bu telefon, düşük fiyatı ve o günün şartlarında sunduğu özelliklerle adından sıkça söz ettirmişti. 128x128 piksel ekran çözünürlüğü, alarm için LED ışık, MMS gibi özellikleriyle Nokia 2650, toplamda 35 milyon sattı.

iPhone 3GS


Apple'ın ilk telefonu değil; ancak Türkiye dahil pek çok ülke Apple'ın iPhone serisini 2009 yılında bu telefonla tanıdı. Kavisli tasarımı bir yana Apple'ın iOS işletim sistemi herkesi kendine hayran bıraktı. Kullanımı oldukça kolaydı. iPhone 3G modeline göre iki kat daha hızlıydı. Cihaz, toplamda 35 milyon satmayı başardı.

Dünyanın en çok satan telefonları - Sayfa 2

Samsung Galaxy S2


Samsung, Galaxy serisi telefonlarına 10 yılı aşkın bir süre önce başladı. Galaxy SII ise, 2011 yılının Mart ayında ilk kez karşımıza çıktı. Oldukça ince bir tasarıma sahip olan telefonun 8 MP kamerası ve 1 GB RAM'i vardı. Cihaz, bugüne dek 40 milyondan fazla sattı.

Dünyanın en çok satan telefonları - Sayfa 3

Samsung Galaxy S3


Yine bir Samsung telefon ile karşınızdayız. Galaxy S2'yi kullanıcılar beğenince, bir sonraki model, yani Galaxy S3 de yüksek bir satış hacmine ulaştı. 2012 yılında satışa sunulan cihaz Android işletim sistemini kullanıyordu. Galaxy S3 de 40 milyona yakın sattı.

Dünyanın en çok satan telefonları - Sayfa 4

Nokia 6230


Bir zamanların efsane telefon markası Nokia, alternatifinin pek bulunmadığı yıllarda yüksek satış hacimlerine ulaşıyordu. Bu telefonlardan biri de 2003 yılında satışa sunulan Nokia 6230'dan başkası değil. VGA kamerası ve FM radyosu bulunan cihaz, toplamda 50 milyon sattı.