Anasayfa /  Dünya

Dünyadan Bartın'daki maden patlaması için taziye mesajı yağmuru!

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında meydana gelen faciada 41 maden işçisi hayatını kaybetti. Türkiye yasa boğuldu. Faciayla ilgili aynı zamanda dünyanın birçok ülkesinden taziye ve geçmiş olsun mesajı yayımlandı.

Abone ol
Abone ol 15 Ekim 2022 23:48

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler bir mesaj paylaştı. Sosyal medya hesabından Türkçe paylaşım yapan Zelenski, "Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Putin'den Erdoğan'a telgraf
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili telgraf gönderdi. Putin'in Erdoğan'a mesajında, "Bartın'daki maden ocağında meydana gelen kazanın trajik sonuçlarıyla ilgili olarak en derin taziyelerimizi kabul edin. Ölen madencilerin aileleri ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim" ifadeleri yer aldı.

Ürdün'den ölenler için taziye mesajı
Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ürdün'ün Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, Dışişleri Bakanlığının patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunduğu, yaralılara acil şifa dileklerinde bulunduğu kaydedildi. Bartın Valiliği, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesinde yaşanan maden ocağı patlamasında 25 maden işçisinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

 Aliyev, haberin kendisini derinden sarstığını belirtti
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev mesajında, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendisini derinden sarstığını belirtti. Türkiye'nin acısını paylaştıklarını ifade eden Aliyev, Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini iletti. Aliyev, yaralılar için de şifa temennisinde bulundu.

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova'dan taziye mesajı
Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle Meclis Başkanı Şentop'u arayarak duyduğu üzüntüyü paylaştı. Gafarova ayrıca mektup göndererek Azerbaycan halkı adına taziyelerini iletti.


Umman: Dost Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz
Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Umman Sultanlığı'nın Bartın'daki maden patlamasından dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne taziyelerini ileterek, dost Türkiye hükümeti ile halkına ve kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediği kaydedildi.

Pakistan Başbakanı: Mahsur kalanların bir an önce kurtarılmasını diliyorum
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenler için derin üzüntüsünü vurgulayarak, "Düşüncelerimiz ve dualarımız yaslı aileler ve Türk halkı ile birlikte. Mahsur kalanların bir an önce kurtarılmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'dan taziye
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Bartın maden faciasıyla ilgili olarak taziye mesajı paylaştı. Mesajda “Türkiye'nin Amasra ilçesinde bir madende meydana gelen patlamayla ilgili olarak Suudi Arabistan Krallığı'nın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde” olduğu belirtildi.

 Umman'dan yaralılara acil şifa temennisi
Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama nedeniyle, Türkiye'nin üzüntüsünü paylaştıkları ifade edildi. Açıklamada Dışişleri Bakanlığının patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine, Türk hükümetine ve halkına taziyelerini sunduğu, yaralılara acil şifa dileklerinde bulunduğu kaydedildi.

Tokayev'den Erdoğan'a mesaj
Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tokayev’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdiği kaydedildi. Türkiye’nin Bartın ilindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler ile yaralıların olduğu haberini derin üzüntüyle öğrenildiği dile getirilen açıklamada, Tokayev’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mesajında “Kazakistan halkı ve şahsım adına size ve yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerimi iletiyor ve bu acı kaybınızı paylaşıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.” dedi. 

DSÖ Direktörü: Mahsur kalanların bir an önce kurtarılması için dua ediyoruz
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, mesajında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kurtarma çalışmalarındaki ekiplerden bahsederek "Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı, mahsur kalanların bir an önce kurtarılması için dua ediyoruz" dedi.


Gürcistan'dan taziye mesajları
Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Başbakanı İrakli Garibaşvili ve Dışişleri Bakanı İlia Darçiaşvili Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenler için taziye mesajları paylaştı. Zurabişvili, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, "Türkiye'nin Bartın ilinden trajik bir haber. Kurbanların ailelerine en içten taziyelerimi sunuyorum. Dualarımız, sevdiklerini kaybedenler içindir." diye yazdı.

"Türkiye hükümetine ve halkına bu zor günleri atlatmak için güç diliyorum"
Garibaşvili ise Twitter'dan yaptığı paylaşımında "Türkiye'nin Bartın ilinde meydana gelen trajik kömür madeni kazası haberi beni derinden üzdü. Bu zor zamanda, düşüncelerimiz, sevdiklerini kaybeden aileler, yaralılar ve kurtarma ekipleriyle birlikte. Türk halkına ve hükümetine en içten dayanışma ve taziyelerimi sunarım." dedi. Gürcistan Dışişleri Bakanı İli Darçiaşvili de hayatını kaybedenler için derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Türkiye hükümetine ve halkına bu zor günleri atlatmak için güç diliyorum." dedi.

AB: Trajik can kayıplarının üzüntüsünü yaşıyoruz
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, "Türkiye'deki Bartın kömür madeninde yaşanan trajik can kayıplarının üzüntüsünü yaşıyoruz." ifadesini kullandı. Michel, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı. "Türkiye'deki Bartın kömür madeninde yaşanan trajik can kayıplarının üzüntüsünü yaşıyoruz." ifadesini kullanan Michel, sevdiklerini kaybeden ailelere ve bu acı anda bir araya gelen bütün topluma taziyelerini sunduğunu bildirdi. Michel, hayatta kalanlara ve kurtarma görevlilerine iyi dileklerini ilettiğini ifade etti.


Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Buric'in mesajı
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric de "Türkiye'de yaklaşık 40 kişinin öldüğü ve onlarca işçinin yer altında mahsur kaldığı bildirilen patlama, beni derinden üzdü. Türkiye halkına ve liderlerine en içten taziyelerimi sunuyorum." dedi.

Fransa: Hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını paylaşıyorum
Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna da Twitter'dan paylaştığı mesajda Türk halkına taziyelerini iletti. Colonna, mesajının devamında İngilizce olarak "Sevgili Mevlüt Çavuşoğlu, Bartın'da yaşanan trajik kayıplar için en içten taziyelerimi sunarım. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını paylaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Hollanda'dan taziye
Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra da patlama haberinin kendisini derinden sarstığını belirterek, madende kalanların en kısa sürede çıkartılmasını temenni ettiğini kaydetti. Hoekstra ayrıca, patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sundu.

"Yunanistan, arama kurtarma çalışmalarına yardım amacıyla derhal destek göndermeye hazırdır"
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de Twitter'da yaptığı paylaşımda, Bartın'daki maden patlaması ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü ifade etti. Miçotakis paylaşımında, "Yunanistan, arama kurtarma çalışmalarına yardım amacıyla derhal destek göndermeye hazırdır." dedi.


Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'dan taziye
Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Belarus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun, maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler ile yaralıların olduğu haberini derin üzüntüyle öğrendiği belirtildi. Lukaşenko'nun Erdoğan'a mesajında, "Ölen madencilerin ailesi ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim." ifadesine yer verildi.

Letonya: Tüm yaralılara acil şifalar diliyorum
Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Twitter'dan "Bartın'da bir kömür madeninde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başs

Mısır'dan taziye
Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Mısır, Türkiye'nin Bartın şehrinde meydana gelen mayın patlamasında hayatını kaybedenler için Türkiye'ye başsağlığı diledi. Mısır Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Büyükelçi Ahmed Abu Zeid, Türkiye'nin kuzeyindeki Bartın şehrindeki bir madende meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için, Mısır Arap Cumhuriyeti'nin dost Türk halkına ve Türk devletine en içten taziyelerini iletti.

ABD: Yaralılara acil şifalar diliyoruz
ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Bartın’da bir maden ocağında meydana gelen elim patlamadan derin üzüntü duyulduğu belirtilerek, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İtalya: Türk halkının acısına ortak oluyoruz
İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabında, "Bartın'da meydana gelen maden ocağı patlamasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyor, bu acılı zamanda Türk halkının acısına ortak oluyoruz." denildi.

İngiltere'den taziye mesajı
İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ajay Sharma da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bartın’daki maden faciası nedeniyle derin bir üzüntü içinde olduğunu, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa dileyerek, kurtarma çalışmalarının kısa zamanda olumlu sonuçlanmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Ukrayna: Düşünceler ve dualarımız bu trajedinin kurbanları ve sevdiklerini kaybedenlerin yanındadır
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlaması haberini derin üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, "Düşünceler ve dualarımız bu trajedinin kurbanları ve sevdiklerini kaybedenlerin yanındadır. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz." diye yazdı.


Fransa: Geçmiş olsun Bartın, geçmiş olsun Türkiye
Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği, Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamadan derin üzüntü duyulduğunu dile getirerek, "Hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun Bartın, geçmiş olsun Türkiye." ifadelerini kullandı.

Yunanistan: Kurtarma çalışmalarının mümkün olan en iyi sonuca ulaşmasını diliyoruz
Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye'ye, Amasra'da yaşanan acı iş kazası için Yunanistan'dan en içten taziyelerimizi iletiyoruz. Kurtarma çalışmalarının mümkün olan en iyi sonuca ulaşmasını diliyoruz. Düşüncelerimiz hayatını kaybeden madencilerin aileleriyle birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyoruz." denildi.

Yorumlar