Anasayfa /  Dünya

Ruhani: İran tam anlamıyla Türkiye’nin yanında

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Çankaya Köşkü'nde Türkiye-İran İş Forumu'na katıldı. Ruhani burada yaptığı açıklamada Türkiye'nin yanında oldukları mesajını verdi.

Abone ol
Abone ol 20 Aralık 2018 21:54

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Türkiye ile İran arasında enerji alanındaki ilişkilerle ilgili, "Komşu ve kardeş ülkemiz Türkiye ne kadar ihtiyaç duyarsa, İran tam anlamıyla Türkiye’nin yanındadır." dedi.

Ruhani, burada yaptığı konuşmada, özel sektör temsilcilerinin, iki önemli ülkenin gelişmesini sağlamak amacıyla önemli ve hassas dönemde bir araya geldiklerini belirtti. 

Türkiye ile İran arasındaki ticari ve ekonomik potansiyelin belki de her zamankinden çok daha fazla olduğunu söyleyen Ruhani, aynı zamanda bölgede huzursuzluklar olsa da iki ülkede de güvenli bir ortamın bulunduğuna işaret etti.

İRAN TÜRKİYE'NİN YANINDADIR



İki ülkenin enerji alanındaki ilişkilerine değinen Ruhani, "Biz her zaman hazırız, sizin ülkenizin enerjisini uzun vadeli olarak temin etmek istiyoruz. Bizim komşu ve kardeş ülkemiz Türkiye ne kadar ihtiyaç duyarsa, İran tam anlamıyla Türkiye’nin yanındadır. İran kendi imkan ve potansiyelleriyle Türkiye’ye bu konuda destek olmak istiyor." diye konuştu.


Yorumlar