Anasayfa /  Dünya

'Pulitzer Ödülleri' sahiplerini buldu!

Her yıl verilen 'Pulitzer Ödülleri' sahiplerini bulurken Yemen iç savaşının fotoğrafları 'Uluslararası Habercilik' dalında ödüle layık görüldü.

Abone ol
Abone ol 16 Nisan 2019 22:00

Her yıl dünyanın gazete, dergi ve internet haberciliği, edebiyat ve müzikal kompozisyon alanlarında verilen 'Pulitzer Ödülleri' sahiplerini buldu. Kamu Hizmeti, Flaş Haber, Özel Haber, Soruşmacı Gazetecilik, Uluslararası Habercilik, Açıklayıcı Habercilik, Özel Ödül gibi dallarda verilen verilen 'Pulitzer Ödülleri' dikkat çekti.

Associated Press haber ajansı, Yemen'deki iç savaşta yaşanan insanlık suçlarını ele alan haberleriyle "Uluslararası Habercilik" dalında ödüle layık görüldü. 

Yemen'deki iç savaşın yol açtığı açlık ve sağlık sorunları

'ULUSLARARASI HABERCİLİK' ÖDÜLÜ O FOTOĞRAFI HATIRLATTI

Associated Press haber ajansının Yemen'deki iç savaşta yaşanan insanlık suçlarını ele alan haberleriyle "Uluslararası Habercilik" dalındaki almış olduğu ödül, 1994 yıllında Sudan'daki Birleşmiş Milletler gıda bölgesine yerde sürünerek gitmek isteyen çocuğun fotoğrafını çeken Kevin Carter'i hatırlara getirdi.

Kevin Carter, Sudan'da yerde sürünen ve arkasında akbaba bekleyen çocuğun fotoğrafını çekmesiyle 1994 yıllında 'Pulitzer Ödülü'ne layık görülmüştü. Kevin Carter, daha sonra çektiği bu fotoğraf üzerine depresyona girerek intihar etmişti. 

Uluslararası emperyalist ve siyonist güçler 90'lı yıllarda Sudan iç savaşını çıkartırken aynı güçler aynı senaryoyu bugün Yemen'de uyguluyor.

PULİTZER ÖDÜLLERİ NEDİR?

Pulitzer Ödülü New York şehrinde, Columbia Üniversitesi tarafından gazetecilik, edebiyat ve müzik gibi alanlarda verilen prestijli bir ödüldür. Amerika'da en büyük ve prestijli ödül kabul edilen Pulitzer Ödülü, 19. yüzyılda Musevi kökenli Macar asıllı Joseph Pulitzer adlı bir gazeteci tarafından kuruldu.




Yorumlar