Anasayfa /  Dünya

İran'da Askeri Geçit Töreninde Silahlı Saldırı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Apar Topar Götürüldü

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni esnasında yapılan terör saldırısında 8 kişi yaşamını yitirdiği, 7 kişi ise yaralandı. Yaşamını yitirenler arasında 1 kişinin de muhabir olduğu söylendi.

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2018 11:53

Saldırı esnasında törende olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, apar topar götürüldü. Huzistan Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre yaşamını yitirenler arasında bir muhabir de yer alıyor.

Güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmalarda 2 teröristin öldürüldüğü diğer 2 teröristin de güvenlik güçleri tarafından takip edildiği açıklandı. 

İran Suudi Arabistan'ı suçladı

İran'ın Ahvaz kentindeki terör saldırısında 8 kişi yaşamını yitirdiği, 7 kişi yaralandı. İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, saldırının el-Ahvaziye adlı terör örgütüne bağlı unsurlar tarafından yapıldığı, bu örgütün arkasında Suudi Arabistan olduğunu söyledi.

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, "Askeri geçit esnasında halkımıza ve silahlı güçlerimize saldırı yapan unsurlar, el-Ahvaziye terör hareketine bağlıdır. 

Şerif yapmış olduğu açıklamada söz konusu terör örgütü Suudi Arabistan tarafından beslendiğini söyleyerek, "Bu terör eylemi, askeri gücümüzün törenindeki azametinin görünmemesini hedeflemişti.


Yorumlar