Anasayfa /  Dünya

Dubai en yüksek gökdeleni inşa edecek

Dubai en yüksek gökdeleni inşa edecek

Abone ol
Abone ol 11 Nisan 2016 01:18

Dubai'de 828 metre yüksekliğindeki 160 katlı Burç Halife'den daha yüksek bir gökdelen inşa edileceği duyuruldu. Emaar şirketinin yapımını üstleneceği gökdelenin 2020'den önce tamamlanması planlanıyor.

Dubai, inşa edilecek yeni bir yapı ile kendi elinde bulunan dünyanın en yüksek gökdelenine sahip kent rekorunu kıracak. Yeni yapı, 828 metre yüksekliğindeki 160 katlı Burç Halife'den daha yüksek olacak.

1 milyar dolara mâl olacak

Yaklaşık bir milyar dolara mâl olması beklenen yeni gökdelenin, Burç Halife'den ''biraz daha'' yüksek olacağı belirtilirken, yapının tam olarak kaç katlı olacağının gerçekleştirilecek yarışma sonrasında açıklanacağı belirtildi.

Emaar şirketinin müdürü Muhammed Alabbar, projenin tanıtım toplantısında, yeni yapıyı 'zarif bir anıt' olarak tanımladı ve gökdelenin ince, minareyi andıran bir görüntüsü olacağını açıkladı. İsviçreli mimar Santiago Calatrava Valls tarafından tasarlanan yapının tamamlanmasıyla birlikte, Dubai'nin kendisine ait olan dünyanın en yüksek gökdelenine sahip olan kent rekorunu kırması bekleniyor. Yapımı 1.5 milyar dolara mâl olan 828 metre yüksekliğindeki Burç Halife gökdeleni 2010 yılında tamamlanmıştı. Kaynak : Al Jazeera

Etiketler Dubai
Yorumlar