Anasayfa /  Dünya

Çok Büyük İnsani Hata Yaparlar

ABD Başkanı Donald Trump yapmış olduğu açıklamada, “Suriye Başkanı Beşar Esad Suriye'nin İdlib şehrine düşünmeden kesinlikle saldırı yapmamalı. 

Abone ol
Abone ol 04 Eylül 2018 10:27

Ruslar ve İranlılar bu muhtemel insanlık trajedisinde yer alıp çok derin bir insani hata yaparlar. Yüz binlerce insan hayatını kaybeder.

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya sitesi Twitter üzerinden gerilimi azaltma bölgesi ilan edilen İdlib vilayetine saldırı yapan Beşer Esad konusunda uyarıda bulundu. 

İdlib’e saldırılırsa yüz binlerce sivil ölür

Bazı kaynaklar Esad'ın İdlib'i tekrardan kazanmak için aşamalı bir saldırı hazırlığında olduğunu belirtiyorlar. Suriye'nin 7 sene iç savaşında hem Rus hem de İran kuvvetleri tarafından desteklenen Esad'a karşı savaşan muhaliflerin elinde olan İdlib’in en büyük yerleşim merkezi olduğu ve 3 milyon sivile ev sahipliği yaptığı söylendi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İdlib’de askeri bir müdahale felaket getirir, yüz binlerce sivilin ölmesine sebep olur.Toplu saldırının gerçekleşmesi an meselesi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Cuma günü yapmış olduğu açıklamada, Washington'un Suriye savaşı giderek tırmandırılması konusunda İdlib'e yapılacak herhangi bir hükümet saldırısını gördüğünü ve Şam'ın herhangi bir kimyasal saldırı yapması durumunda Washington’un anında tepki vereceği konusunda tarafların uyarıldığını söyledi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley, Pazartesi günü geç saatlerde Twitter'dan yapmış olduğu açıklamada, “Tüm gözler, İdlib'de Esad, Rusya ve İran'ın eylemleri üzerine” şeklinde paylaşımda bulundu.

Suriye İran ile ön anlaşmayı imzaladı

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ise İran'ın Fars Haber Ajansı'na yapmış olduğu açıklamada, İdlib'i tartışmak üzere 7 Eylül'de Tahran'ın ev sahipliğinde İran, Rusya ve Türkiye liderleri arasında bir zirve yapılacağını açıkladı. 

Geçtiğimiz hafta İran’ın savunma bakanının Suriye’nin başkenti Şam'a giderek, iki ülke arasında savunma işbirliği anlaşması imzaladığı belirtildi.  


Yorumlar