Anasayfa /  Dünya

Beyaz Saray Sözcüsü: Trump, çarşamba Kudüs kararını açıklayacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasıyla ilgili kararını Çarşamba günü ilan edeceği resmi olarak açıklandı.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2017 00:40

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders günlük basın brifinginde İsrail'deki Amerikan Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması konusunda Başkan Trump'ın Çarşamba günü kameralar önünde bir açıklama yapacağını söyledi.

Sanders, Başkan'ın bu akşam da Beyaz Saray'da güvenlik yetkilileriyle konuyla ilgili bir değerlendirme toplantısı yapacağını söyledi.

Sanders, uluslararası kamuoyunun tepkilerinin ve aralarında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da bulunduğu çok sayıda liderin elçiliği Kudüs'e taşımanın kötü bir fikir olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine de "Başkan çok sayıda liderle konuştu ve konuşmaya devam edecek. Ancak sonunda Amerika için en iyi kararı verecektir. Ve bu kararını kendisi açıklayacak" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin elçiliğin Kudüs'e taşınması kararının şiddet olaylarını ateşleyebileceği ihtimalini hatırlatması üzerine de Sözcü, "Çok sayıda konu değerlendiriliyor. Başkan değerlendirmeler neticesinde kararını yarın duyurmuş olacak" ifadelerini kullandı.


Yorumlar