Anasayfa /  Dünya

ABD'den çok tartışılacak karar! Artık terör listesindeler

ABD, İran'in Devrim Muhafızlarını terör örgütü ilan etti. ABD'nin Devrim Muhafızlarını terör örgütü ilan etmesinin ardından İran da ABD ordusunu terör örgütü olarak ilan etti. Trump'ın terör kararı sonrası ABD ilk kez bir ülkenin ordusunu terör listesine aldı.

Abone ol
Abone ol 08 Nisan 2019 19:22

Trump yönetimi, İran'la nükleer anlaşmadan çıkıp yaptırımlara geri dönmesi sonrası kritik bir adım daha attı.

ABD Başkanı Donald Trump İran'ın Devrim Muhafızları'nı resmen terör örgütü ilan etti. Trump'ın 'yabancı terör örgütü' diye tanımladıklarını ilan etmesiyle İran Devrim Muhafızları ABD'nin 'terör' listesine alındı. İran'da İslam devrimi sonrası İran ordusuna eşdeğer olarak Devrim Muhafızları kurulmuştu. Devrim Muhafızları, İran Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı kara, hava, deniz ve füze kuvvetleri bulunan büyük bir güç.

İRAN'DAN FLAŞ HAMLE

İran, ABD ordusunu terör örgütü olarak ilan etti.

NETANYAHU'DAN TRUMP'A TEŞEKKÜR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran Devrim Muhafızları Ordusunu ABD'nin yabancı terör örgütleri listesine eklemesinden dolayı ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür etti.

İran'ın İsrail ve ABD'nin yanı sıra dünya barışını tehdit ettiğini öne süren Netanyahu, "Ülkelerimiz ve bölge ülkelerinin çıkarına olan bir başka önemli isteğimi daha kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyorum. İran rejimine karşı çeşitli yollarla gerekli adımları atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, İran Devrim Muhafızlarının yabancı terör örgütleri listesine alındığını duyurmuştu. Washington yönetimi böylece ilk defa başka bir ülkenin ordusunu terör listesine ekledi.


Yorumlar