Anasayfa /  Dünya

ABD'de bir liseye silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD'nin Florida eyaletindeki bir liseye düzenlenen silahlı saldırıya polisin karşılık verdiği öğrenildi. Saldırıda ise en az 20 kişinin yaralandığı kaydedildi

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2018 23:44

ABD'nin Florida eyaletindeki bir liseye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 14 kişi öldü. 50'den fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi. Saldırıda polisin karşılık verdiği ve saldırganın halan içeride oldu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturmanın ve çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü açıklandı.

Olay yerine çok sayıda polis aracı, ambulans ve zırhlı araç gönderildiği öğrenildi.Saldırganın ağır silahlı ve gaz maskeli olduğu iddia edildi.

Saldırının yaşandığı okul, Miami'nin yaklaşık 70 kilometre kuzeyindeki Parkland kentinde bulunuyor.

Polis, saldırganın kimliğini bildiğini düşünüyor. İddiaya göre; kapüşonlu olduğu söylenen saldırgan, öğrenci ve ABD Ordusu Yedek Subay Eğitim Birliği'ne bağlı.

ÖĞRENCİLER OLAYI TATBİKAT SANMIŞ

Öğrencilerin olayı tatbikat sandığı ve sabah saatlerinde okulda tatbikat yapıldığı ifade edildi.

"KAPILAR KİLİTLİ"

 Saldırının yaşandığı okulda okuyan 17 yaşındaki bir öğrenci, ailesine cep telefonundan gönderdiği mesajda, "Annecim, babacım... Okulun kampusunda silah sıkılıyor. Dışarıda polis sirenleri çalıyor. Biz oditoryumdayız ve kapılar kilitli" yazdı.

Bugün ABD'nin Maryland eyaletinde bir kişinin silahlı saldırısı sonucu 3 kişi vurularak yaralanmıştı.


Yorumlar