Anasayfa /  Foto Galeri

Dünya motosikletçileri Afyon'da toplanacak

Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) Türkiye ayağı 2-3 Eylül 2023'te, aynı zamanda Türkiye MOTOFEST etkinliği ise 30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında Afyonkarahisar'da yapılacak.

Dünya motosikletçileri Afyon'da toplanacak - Sayfa 1

Dünyanın en ünlü spor yarışlarından biri olan ve en yetenekli motokros yarışçılarını bir araya getiren Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), 2-3 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

Türkiye'nin en büyük gençlik ve spor etkinliği olan Türkiye MOTOFEST ise 30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde Afyonkarahisar'da düzenlenecek.

Dünya motosikletçileri Afyon'da toplanacak - Sayfa 2

Bu etkinlikler, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen motosiklet tutkunlarını buluşturacak ve yaklaşık 350 bin ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Sektörün önde gelen isimlerinden Güral Gür, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti:

Dünya motosikletçileri Afyon'da toplanacak - Sayfa 3

"Afyonkarahisar, zengin tarihi ve kültürel değerleriyle, termal kaynakları ve gastronomi alanındaki üstünlüğü ile ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. 2019 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilen Afyonkarahisar, her yıl artan bir ivmeyle spor turizminde de öne çıkmaktadır.

Dünya motosikletçileri Afyon'da toplanacak - Sayfa 4

Bu yıl MXGP ve Motofest gibi büyük organizasyonlar Afyonkarahisar'da gerçekleşecek. NG Afyon olarak, Motofest'in gurur verici bir sponsoru olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonların Afyonkarahisar'ın turizmine kattığı değer oldukça büyük. Şampiyonada pek çok ülkeden katılımcılar ağırlanacak ve etkinliğin önemli bir bölümü onlarca ülkede canlı yayınlanacak."