Anasayfa /  Spor

Meksika, favori Almanya karşısında imkansızı başardı! Almanya - Meksika maçı özeti izle

Almanya - Meksika karşılaşması... 2018 FIFA Dünya Kupası'nda turnuvanın favorileri arasında yer alan Almanya, Meksika ile karşı karşıya geldi. Meksika, büyük bir sürprize imza atarak turnuvanın son şampiyonu Almanya'yı 35. dakika Lozano'nun attığı golle 1-0 mağlup etti.

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2018 14:30

Bu sonuçla birlikte Günety Amerika ekibi turnuvaya galibiyetle başladı. Almanya ise ilk maçında puanla tanışamadı.

Grupta bir sonraki maçlarda Meksika Güney Kore ile karşılaşacak. Almanya ise İsveç'in rakibi olacak.

2018 DÜNYA KUPASI ALMANYA - MEKSİKA CANLI ANLATIM

ALMANYA 0 - 1 MEKSİKA

93' MAÇ BİTTİ! MEKSİKA KAZANDI! Meksika, Almanya'yı 1-0 mağllup etti. Bu galibiyet aynı zamanda resmi maçlarda Meksika'nın Almanya'ya karşı ilk galibiyeti oldu.

91' Almanya tüm hatlarıyla Meksika yarı sahasında. Meksika artık galibiyete çok yakın.

90' Mücadelenin sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

90' Sarı Kart Héctor Miguel Herrera López

88' BRANDT OYUNA HAREKET KAZANDIRDI! Önce çok şık bir pasla Gomez'i gol pozisyonuna sokan Brandt, bu pozisyonun ardından çok sert vurdu ancak isabet sağlayamadı.

87' Meksika'nın 1-0'lık üstünlüğü sürerken Meksikalı taraftarlar yaklaşan galibiyeti kutlamaya başladı.

86' Meksika'da Gallardo son çizgiye kadar indi ancak ortasında isabet sağlayamadı.

86' Almanya'da günün etkisiz ismi oyundan alındı. Werner oyundan çıkarken, Brandt yerine dahil olan isim oldu.

84' Sarı Kart Mats Hummels

83' Almanya'da Kroos, kaleye uzak bir noktadan şansını denedi. Kroos'un bu şutu Ochua'nın kucağında kaldı.

83' Müller, Meksika'nın hızlı atak şansını rakibini arkadan çekerek engelledi. Bu hareketinin ardından hakem, Müller'i sarı kartla cezalandırdı.

81' LAYUN! Bu boşluklar Almanya'ya gol olarak dönüyordu. Layun kalenin sağ çaprazında topla buluştu ve sert vurdu ancak bu şut az farkla dışarı çıktı.

80' Zaman daraldıkça Almanya savunmasındaki boşluklar artıyor.

79' Mario Gomez oyuna girerken, Plattenhardt oyundan çıkan isim oldu. Almanya, Gomez'in oyuna girmesiyle 3'lü savunmaya döndü.

77' Almanya'da Mario Gomez, oyuna girmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

76' Draxler, ceza sahası içinde Müller'in pasıyla topla buluştu. Draxler önce önünü boşalttı, sonra da kaleyi denedi. Draxler'in şutu savunmaya çarptı ve kornere çıktı.

75' KROOS! Almanya'da Kimmich'in pasında ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Kroos, gelişine vurdu ancak isabet sağlayamadı.

74' Oyuncu Değişikliği José Andrés Guardado Hernández Rafael Márquez Álvarez

72' Reus'un şutunun ardından Gallardo yerde kaldı. Gallardo'nun tedavisi için sağlık ekileri oyuna dahil oldu.

70' REUS! Almanya'da Marco Reus, Boateng'in pasıyla ceza sahasında topla buluştu. Reus'un şutu önce savunmaya çarptı. Savunmaya çarpan topa yeniden vuran Reus, kaleyi bualamadı.

69' PENALTI BEKLERKEN ELLE OYNAMA! Meksika'da Chicharito, Almanya ceza sahasına girdi ve Hummels'in müdahalesiyle yerde kaldı. Meksika penaltı beklerken hakemin kararı elle oynama oldu. Almanya oyuna hareket kazandıracak.

68' Draxler sol çizgiye kadar indi ve ceza sahasına pasını gönderdi. Meksika savunmasının kayarak müdahalesi pozisyonun büyümesini engelledi.

66' Almanya'da Draxler etkisi! Draxler sol kanatta topla buluştu ve sağ ayağıyla golü bulmak istedi ancak savunmaya çarpan top kornere çıktı.

66' Meksika'da maçtaki golün tek sahibi Lozano oyundan çıkarken, Raul Jimenez yerine dahil olan isim oldu.

64' Meksika oyuncu değişikliği için hazırlıklarını sürdürüyor.

64'AZ FARKLA! Almanya Kimmich'e gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Reus'un ortasına çok şık vuran Kimmich, topu ağlarla buluşturamadı.

62' Meksika hızlı bir atak şansı yakaladı ancak Layun oyunu yavaşlattı. Meksika yeniden set oyununa döndü.

61' Almanya'da Werner, Meksika karşısında etkisiz bir oyun sergiliyor.

60' Bir değişiklik de Almanya'dan. Sami Khedira oyundan çıkarken, Marco Reus yerine dahil oldu.

58' Oyuncu Değişikliği Carlos Alberto Vela Garrido Edson Omar Álvarez Velázquez

56' ÖNÜNDEN GEÇTİ! Meksika, Almanya atağının ardından hızlı çıktı. Chicharito ceza sahasına girdi ve pasını verdi ancak bu pas isabetli olmadı. Meksika 2'ye 1 pozisyondan faydalanamadı.

55' Almanya, Meksika karşısında baskısını arttırdı! Mesut'un pasında Werner kaleciyle karşı karşıya kalacaktı ancak Meksika savunması yeniden başarılıydı.

54' Almanya'da Mesut Özil, solundaki Draxler'i gördü. Draxler'in şutu savunmaya çarptı ve kornere çıktı.

53' Werner, Draxler'in pasında ceza sahası ön çizgisinde topla buluştu ve yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi.

52' Meksika, Almanya karşısında tempoyu düşürmeye çalışıyor.

51' Almanya'da Khedira'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Kimmich ortaladı ancak bu orta savunmaya takıldı. Meşin yuvarlak yeniden Almanya'nın kontrolünde.

49' Meksika, yaptıkları üst üste paslaşmalarla Almanya'yı üstüne çekmeye çalışıyor. Boateng'in orta sahanın ortasında Chicharito'ya yaptığı hareketin ardından Meksika serbest vuruş kazandı.

48' Mülller, sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasındaki Werner'i gol pozisyonuna sokmak istedi. Müller'in ortası Ochua'nın kontrolünde dışarı çıktı.

47' Meksika, iinci yarıya oyunu geride kabul ederek başladı. Almanya, Müller'in üzerinden sağ kanattan gelmek istiyor.

46' Almanya'da Boateng sol kanattaki boşluğu gördü ve yerden sert bir pasla takımını atağa sokmak istedi ancak Meksika savunması araya girdi.

46' İkinci yarı başladı!

46' İlk yarı sona erdi! Meksika, Almanya karşısında soyunma odasına 1-0 üstün gidiyor.

45' Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakika eklendi.

43' Almanya'da teknik direktör Löw'den taktiksel değişiklik. Maçın başından bu yana etkili bir performans sergileyemeyen Werner, hücumun sağına geçti. Santrafor mevkiinde Werner'in yerini Müller aldı.

42' Meksika, Almanya'dan kaptığı toplarla hızlı çıkarak farkı ikiye çıkarmak istiyor.

41' Almanya, Meksika karşısında geriye düşse de %59 topla oynama yüzdesiyle oyunun hakimi konumunda.

40' Sarı Kart Héctor Alfredo Moreno Herrera

37' DİREKTEN DÖNDÜ! İNANILMAZ BİR POZİSYON! Almanya'da Kroos, kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kullandı. Kroos'un harika şutuna önce Ochua müdahale etti sonra da direk.

36' Almanya, Meksika'nın bulduğu golün ardından baskısını arttırdı.

35' GOL! GOL! GOL! Meksika, Almanya karşısında 1-0 öne geçti. Chicharito'nun pasında şut pozisyonu yakalayan Lozano, çok sert vurdu ve Neuer'i mağlup etti.

33' ÖNÜNDEN GEÇTİ! Meksika gole çok yaklaştı. Layun, harika bir ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak top önünden geçti gitti.

32' Meksika'da Gallardo sol çizgiye kadar indi ve ceza sahasına çevirdi. Boşta kalan topu Kroos uzaklaştırdı. Meksika atak tazeleyecek.

31' Sağ kanatta topla buluşan Müller ceza sahasına çevirdi. Ön direğe gelen topu Ochua rahat kontrol etti ve topu hemen oyuna soktu.

30'Almanya, Meksika yarı sahasında yaptığı paslaşmalarla rakip savunmada boşluk arıyor.

28' Lozano sol kanatta harika bir kontrolle topu önüne aldı. O da ceza sahasına çevirmek istedi ama Boateng pozisyonu savuşturan isim oldu.

27' MEKSİKA BÜYÜK ŞANSI TEPTİ! Mesut'un hatalı pasında Vela sol kanatta büyük bir boşluk yakaladı. Vela ceza sahasına çevirmek istedi ancak Almanya savunması geriye döndü ve topa yeniden sahip oldu.

25' Almanya'da Kroos sağ kanattan serbest vuruşu kullandı. Kroos'un ortasına Hummels yükseldi ancak istediği vuruşu yapamadı.

24' Almanya Teknik Direktörü Löw, maçın başllangıcından bu yana karşılaşmayı dikkatle takip ediyor.

22' Sert müdahale! Almanya'da Kimmich, Herrera'yı sert bir müdahaleyle yerde bıraktı. Meksika, serbest vuruş kullanacak.

21' Draxler, Mesut'un pasıyla topla buluştu ancak önü kapanınca Kroos'un önüne bıraktı. Kroos'un sert şutu kalecinin kucağında kaldı.

21' Meksika ise maçın başlangıcından bu yana Almanya kalesine 5 şut gönderdi. Bu 5 şutun ikisi kaleyi buldu.

20' Almanya, Meksika kalesine maçın başlangıcından bu yana 3 şut çekti ve bu şutların ikisinde isabet sağladı.

18'  Meksika sol kanattan gelmek istedi. Ceza sahasına yapılan ortayı karşılayan isim Hummels oldu.

17'CHICHARITO YARARLANAMADI! Meksika'da Chicharito, Layun'un pasında ceza sahasına girdi kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak yavaş davrandı ve topu kaybetti.

16'Almanya'da Toni Kroos, etrafında müsait arkadaşlarının olmasına rağmen kaleyi denedi ancak isabet sağlayamadı.

14' TOP BİR O KALEDE BİR BU KALEDE! Almanya'da Kimmich sağ kanattan atağa katıldı ve ceza sahasına ortaladı. Khedira müsait pozisyondaydı ancak dokunamadı.

13' NEUER! Meksika'nın kullandığı serbest vuruşta Moreno çok iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Neuer yeniden iyi yer tuttu ve bu topu kontrol etmeyi başardı.

12' Meksika bu baskıyı kırdı. Sol kanatta minik üçgenler oluşturan Meksika, Almanya yarı sahasında üst üste paslaşmalar yapıyor.

11' Almanya, Meksika'nın kendi yarı sahasında paslaşmasına izin vermiyor.

9' MEKSİKA DENEMEYE DEVAM EDİYOR! Meksika'da Herrera kaleyi karşısına aldı ve uzaklardan sert vurdu ancak Neuer iyi yer tuttu ve topun sahibi oldu.

8' Meksika'da topun başına Layun geçti. Meksikalı futbolcunun şutu farklı bir şekilde dışarı çıktı.

7'Meksika hızlı çıktı! Vela, Almanya'nın kaptırdığı topun ardından hızlı çıktı ancak Hummels'in müdahalesiyle yerde kaldı. Meksika, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

6' Almanya'da Draxler ve Müller'in arasındaki paslaşmaların ardından seken topa Hummels vurdu ancak Ochua için kontrol etmesi rahat bir pozisyon oldu.

5' Almanya'da Khedira ortaladı, Müller yükselmek istedi ancak Meksika savunması başarılıydı. Almanya bu pozisyonun devamında faul bekledi ancak oyun devam etti.

3' WERNER! Mücadele çok hızlı başladı. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Werner, Meksika kalecisiyle karşı karşıya kaldı ancak şutu direğin hemen dibinden dışarı çıktı.

2' Almanya, Meksika'nın önde yaptığı baskıyı üst üste yaptığı paslaşmalarla kırmaya çalışıyor.

1' Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Meksika oldu

1'İlk düdük geldi ve karşılaşma başladı.

Luzhniki Stadyumu'nda oynanacak kritik karşılaşmayı İranlı hakem Alireza Feghani yönetecek.

İLK 11’LER

ALMANYA: Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels, Plattenhardt, Müller, Kroos, Khedira, Draxler, Mesut Özil, Werner

MEKSİKA: Ochoa, Gallardo, Moreno, Ayala, Salcedo, Herrera, Guardado, Lozano, Layun, Carlos Vela, Javier Hernandez

2018 DÜNYA KUPASI ALMANYA 0 - 1 MEKSİKA MAÇ ÖZETİ İZLE

Almanya-Meksika maçı ile Dünya Kupası'nda heyecan devam ediyor. 2014'teki son Dünya Kupası'nın şampiyonu olan Almanya yine turnuvanın, favorileri arasında yer alıyor. Joachim Löw turnuva öncesinde Sane'yi kadroya almaması nedeniyle eleştirilen Löw'ün bu turnuvada takımıyla nasıl bir iş çıkartacağı merak konusu... Diğer yandan Meksika ise bu turnuvalarda sürpriz yapma potansiyeli yüksek takımlar arasında yer alıyor. Almanya-Meksika maçı heyecanla bekleniyor.

Almanya-Meksika maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta?

2018 FIFA Dünya Kupası F Grubu maçında Almanya ile Meksika karşılaşacak. 17 Haziran Pazar TSİ 18.00'de Luzhniki Stadyumu'nda oynanacak maçı İranlı hakem Alireza Faghani yönetirken, yardımcılıklarını ise Reza Sokhandan ve Mohammad Mansouri yapacak. Almanya-Meksika maçı TRT 1'den canlı izlenebilecek.

Almanya yine favori

Son Dünya Kupası'na performansı ile damga vuran, rakiplerini dağıtan Almanlar yine turnuvanın en büyük favorilerinden biri olarak görülüyor. Kadrosunda önemli yıldızları bulundurmasına karşın Almanya'da Sane'nin kadroya alınmaması çok tartışılmıştı. Eğer Panzerler gol sorunu yaşarsa Löw ciddi anlamda eleştiri oklarının hedefinde olacak. Her şeye rağmen bu grupta Almanya'nın lider olmasına kesin olarak bakılıyor.

Meksika kapalı kutu

CONCACAF elemelerinde bileti cebine koyan ilk takım olan Meksika önemli isimlere sahip olsa da grup performansı merak ediliyor. Almanya'nın ardından ikincilik mücadelesi vermesi beklenen ekiplerden olan Meksika'da özellikle Vela, Dos Santos, Chicharito, Herrera gibi isimlerin performansı belirleyici olacak.

function resizeIframe(obj) {obj.style.height = 0;obj.style.height = obj.contentWindow.document.body.scrollHeight + 'px';}


Etiketler almanya - meksıka
Yorumlar