Anasayfa /  Spor

FİFA Dünya Kupası final maçı, Fransa Hırvatistan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Futbolseverlerin büyük merakla beklediği Fransa Hırvatistan maçı ile Dünya Kupası'nda büyük final gerçekleşecek. 2018 FIFA Dünya Kupası Fransa Hırvatistan final maçı ile dünyanın en büyüğü belirlenmiş olacak. Ülkemizde de canlı olarak yayınlanacak olan maçta Mbappe, Perisic, Mandzukic gibi yıldızlar sahada ter dökecek. İşte, tüm dünyanın nefesini tutarak izleyeceği Fransa Hırvatistan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı izlenebilecek sorularının yanıtları ve diğer ayrıntılar...

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2018 14:34

2018 FIFA Dünya Kupasında beklenen an geldi. Hırvatistan Fransa maçı ile dünyanın en büyüğü bugün belli oluyor. Moskova'da karşı karşıya gelecek olan Hırvatistan Fransa maçı için vatandaşlar karşılaşmanın saat kaçtabaşlayacağını ve hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacağını büyük merakla bekliyorlardı. 2018 FIFA Dünya Kupası Hırvatistan Fransa final maçının canlı yayın bilgileri belli oldu. Tüm dünyanın nefes nefese izleyeceği Hırvatistan Fransa Dünya Kupası final maçının saat kaç kaçtahangi kanalda ve canlı izlenebileceği ile ilgili bilgiler ve diğer ayrıntılar haberimizin devamında..

HIRVATİSTAN FRANSA FİNAL MAÇI İLE ŞAMPİYON BELLİ OLUYOR

Büyük finalde karşılaşacak olan takımlardan Fransa ile ilgili bilgilere göz attığımızda, üçüncü kez finalde mücadele edeceğini görüyoruz. Bugünkü karşılaşma Fransa’nın ikinci kupa hedefi. Fransızlar 1998'de evinde bir kez kupayı kaldırmıştı. Karşılaşmanın diğer tarafı finale kadar yükselen Hırvatistan ise Dünya Kupası'nı kazanarak, tarihe geçmek istiyor. Dünya kupası tarihinin her zaman en favori ekiplerinden biri olan Fransa, elinde milyon dolarlık futbolcular bulundurmasına rağmen oynadığı futbol, başarıyı bir türlü getirmedi. 2018 FIFA Dünya Kupası’nda Belçika’yı 1-0 yenerek üçüncü kez final oynamaya hak kazandı ve şu anda tarihinin en genç ikinci kadrosuna sahip. Peki, başlamasına saatler kala heyecan dozunun giderek arttığı Fransa Hırvatistan final maçı ne zamansaat kaçta başlıyor ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte dev final maçla ilgili diğer bilgiler... 

FRANSA HIRVATİSTAN FİNAL MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Bugün futbolda dünyanın en büyüğü belli oluyor. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyon, Hırvatistan Fransa arasında bugün oynanacak final maçında belli olacak. Peki, 2018 Fransa Hırvatistan Dünya Kupası Final maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Aynı zamanda Turnuvaya da ev sahipliği yapan Rusya'nın başkenti Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak dev maç saat 18.00'de başlayacak. Tüm dünyanın nefes nefese izleyeceği final karşılaşmasında Arjantin Futbol Federasyonundan Nestor Pitana düdük çalacak. Pitana'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Hernan Maidana ve Juan Belatti üstlenecek. 2018 Fransa Hırvatistan Dünya Kupası Hırvatistan Fransa Final maçı TRT 1'den naklen yayınlanacak.

HIRVATİSTAN FRANSA MAÇI ÖNCESİ DALİC'İN AÇIKLAMALARI

Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü Zlatko Dalic, 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa ile oynayacağı maç öncesinde basın toplantısı düzenledi. Dalic, "İstatistikleri de hangi rakibe karşı oynadığımızı da önemsemiyorum. Finalden keyif almak ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için buraya geldik" açıklamasında bulundu.

Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü, yoğun çalışmadıklarını ve daha çok dinlenmeyi tercih ettiklerini söylerken, finale kalmaktan onur duyduğunu belirtti. Taraftarların milli takımın arkasındaki en büyük güç olduğunu ifade eden Teknik Direktör, milli takımdaki futbolcuların yarınki final maçının öneminin farkında olduğunu söyleyerek, "Ufak tefek sorunlarımız var ancak bunları da çözeceğimize inanıyorum. Eğer çözemezsek de endişe etmiyorum, çünkü elimde değiştirebileceğim oyunculara sahibim" yorumunda bulundu.

Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü Dalic, "Onların Dünya Kupası'nda futbol oynayarak eğlenmelerini istiyorum." diyerek, istatistikleri de hangi rakibe karşı oynadıklarını da önemsemediğini belirtti. Ayrıca dev maç ile ilgili olarak, "Finalden keyif almak ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için buraya geldik. Bu hak ettiğimiz bir an ve bu anın keyfini çıkarmak istiyoruz. Tüm dünya Hırvatistan'ı izliyor ve büyük çoğu bizi destekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hırvatistan Takım kaptanı Luka Modric ise Dünya Kupası'nı kazanmak istediklerini belirterek, Dalic'in ve Mario Mandzukic'in takım üzerindeki olumlu etkisinin büyük olduğunu vurguladı.

FRANSA HIRVATİSTAN FİNALİNDE ALTIN TOP KİMİN OLACAK?

Fransa Hırvatistan maçına saatler kala heyecanın dozu giderek yükselirken, 2018 Dünya Kupası finaline takımlarını taşıdığı konuşulan iki futbolcunun ön plana çıktığı konuşuluyor. Hırvatistan kaptanı Luka Modric ve 19'luk yıldız Kylian Mbappe... Hırvatistan Teknik Firektörü Dalic ve futbolcular dahil herkes Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü Modric'in kazanacağı konusunda hemfikir. Modric şu ana kadar R. Madrid ile Devler Ligi'ni de kazandı ve 2 golü bulunuyor. Fransızlar ise PSG'yle lig şampiyonluğu yaşayan Mbappe'nin Altın Top'u hak ettiğine inanıyor.

FRANSA HIRVATİSTAN GOL DAĞILIMI DENGELİ OLDU

Hırvatistan ile Fransa'nın turnuvadaki gol dağılımları dengeli oldu. Hırvatlar'da Mandzukic, Modric ve Perisic, 2'şer kez fileleri havalandırırken, Fransa'da ise Griezmann ve Mbappe, attıkları 3'er golle takımlarını sırtlamayı başardı. 

FRANSA HİÇ KAYBETMEDİ

Fransa Hırvatistan en son 2011'de karşılaşmıştı. Bugün altıncı kez karşılaşacak iki takım arasındaki beş karşılaşmanın üçünü Fransa kazanırken, Hırvatistan galibiyetle tanışamadı.

1.2 MİLYAR EURO'LUK DEV FİNAL MAÇI

Fransa Hırvatistan final maçında şampiyon büyük bir heyecanla beklenirken, Dünya Kupası finalinde iki takımın piyasa değeri toplam 1 milyar 328 milyon euro olarak hesaplandı. Fransa 987 milyon 500 bin euro'luk kadrosuyla, 341 milyon 250 bin euro'luk piyasa değeri bulunan Hırvatları neredeyse üçe çarpıyor. 


Yorumlar