Anasayfa /  Teknoloji

Dünya devleri üretimi durdurdu !

Corona virüsünün etkili olduğu şehirlerde bulunan üretim tesisleri de tedbir amaçlı geçici olarak kapatılmaya başladı.

Abone ol
Abone ol 28 Ocak 2020 19:43

Tüm dünyayı korkutan Çin'deki korona virüsü salgını teknoloji dünyasını da derinden etkileyecek gibi. Dünyanın üretim üssü olması Çin'i çok kritik bir noktaya taşımış durumda.

EKONOMİ DE ETKİLENDİ

Haber7'de yer alan habere göre, Wuhan kentinde vahşi hayvan pazarlarında başladığı tahmin edilen corona virüsü salgını nedeniyle Hubey eyaletinde 40 milyondan fazla kişinin karantina altında olduğu bildiriliyor. Ölü sayısı 80 olurken vaka sayısı 3 bini geçmiş durumda. Çin'de birden fazla eyalette karantina tedbirinin uygulanması beklenirken ülkemiz dahil pek çok ülkede korona virüsü vakası görülmüş durumda.

SAMSUNG DA ÜRETİMİ DURDURDU

Gelen bilgilere göre salgının yaşandığı kentlerdeki büyük üretim tesisleri tedbiren geçici olarak kapatılıyor. Tesislerin Foxconn, Samsung, FMCG, Johnson&Johnson gibi büyük isimlere ait olduğu ifade ediliyor.

DİĞER KENTLERDEKİ TESİSLER DE KAPANABİLİR

Tedbirin 1-2 hafta sürmesi beklenirken elbette bu süre salgının şiddeti ile doğrudan alakalı. Eğer yetkililer salgına yeterli şekilde müdahale edemezse hem bu sürenin uzaması hem de diğer kentlerdeki tesislerin de kapatılması söz konusu.

Şimdilik net bilgiler vermek mümkün değil ancak uzun süreli ve geniş çaplı üretimin durdurulmasının stoklara ve fiyatlara nasıl etki edeceğini zaten okuyucularımız tahmin edecektir.

XİAOMİ, ÇİN'DEKİ MAĞAZALARINI KAPATTI

Çin’in en büyük elektronik üreticilerinden Xiaomi, hızla yayılan yeni tip corona virüsü nedeniyle ülkedeki fiziksel mağazalarını birkaç gün boyunca kapalı tutacağını duyurdu.

Etiketler Xiamoi çin samsung
Yorumlar